Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

MGP-dansarna Aisha, Filip och Giselle

MGP följer med tre av årets dansare från uttagningarna till final. I tredje avsnittet presenterar sig Aisha, Filip och Giselle.

Varför dansar de, hur länge har de hållit på och vad dans betyder för dem är saker som de berättar om sig själva i avsnitt 3. I första avsnittet var dansarna på uttagning och i det andra avsnittet fick dansarna veta om att de blivit valda med i MGP.

Ingenting ger mig samma känsla av frihet som dansen― Filip Rönnblad, MGP-dansare

Aisha

Aisha är 13 år. Hon har dansat sedan hon var 7 år gammal. Aisha brukar tillsammans med sin syster Amira underhålla hela familjen med deras dansshower. Showdans är Aishas favorit. Dansen har blivit en hela familjens grej.

Aisha är en av dansarna i MGP 2016
Aisha Kassem är en av MGP-dansarna 2016 Aisha är en av dansarna i MGP 2016 Bild: Yle mgp2016

Giselle

Giselle är 15 år och har dansart sedan hon var liten. För tillfället satsar hon nästan all sin fritid på dans och har därför inte tid för andra hobbyer. Som mindre fick Giselle huvudvärk av dansen och det var nära att hon gav upp dansen som hobby.

Giselles mamma uppmuntrade henne att ge dansen en ännu en chans och fortsätta terminen slut. Värken försvann och dansen kunde fortsätta. Dansen har blivit för Giselle det som gör henne mest lycklig.

Giselle Ahola är en av dansarna i MGP
Giselle Ahola är en av MGP-dansarna 2016 Giselle Ahola är en av dansarna i MGP Bild: Yle mgp 2016

Filip

Filip är 14 år gammal och har dansat sedan han var 7 år. Med en övningsmängd på 13 timmar i veckan kan man se goda resultat i medlajvitrinen. Filip har haft bra framgång i många danstävlingar som hämtat honom många medaljer.

Fotbollen, som Filip höll som yngre på slutade med en gång efter att han på Youtube såg ett videoklipp med en dansande kille. Filip var såld och fotbollen fick ge vika för dansen.

Filip tycker att den mängd övning som han lägger ner på dans, ibland känns lite mycket och tungt men ändå vill han inte minska på det.

Filip är en av dansarna i MGP 2016
Filip Rönnblad är en av MGP-dansarna 2016 Filip är en av dansarna i MGP 2016 Bild: Yle mgp 2016