Hoppa till huvudinnehåll

Farah har bestämt sig – då lägger han av

Mo Farah
Mo Farah tog två VM-guld vid friidrotts-VM i Peking förra sommaren. Mo Farah Bild: EPA/DIEGO AZUBEL mo farah

Det blir bara en bansäsong till för Mo Farah. Sedan lägger långdistanskungen spikskorna på hyllan. Jag saknar mina barn, säger han.

För tillfället laddar Mo Farah upp för OS i Rio de Janeiro i augusti. Där ska han försvara sina två OS-guld på 5000 meter och 10 000 meter.

De två gulden sprang han hem i London 2012. Nästa år arrangeras friidrotts-VM i samma stad och där försvarar han också långdistansdubbeln. Mästerskapet kommer samtidigt att bli brittens sista på bana.

– Det är mitt sista tävlingsår på bana. Jag älskar det här och njuter, men jag saknar mina barn. Jag är ofta borta, oftast sex månader per år. Det blir ungefär halva deras liv, säger Farah på en presskonferens i Birmingham.

Farah siktar på att fortsätta med landsvägslöpning. Det innebär maraton och på den distansen vill han förbättra sitt rekord som ligger på 2.08.21.