Hoppa till huvudinnehåll

Live: Tangerar Williams Grafs rekord?

Serena Williams har chansen att skriva in sig i historieböckerna i dagens final i Franska öppna. Garbine Muguruza försöker stoppa världsettan i Paris.

Steffi Graf innehar rekordet över antalet Grand Slam-titlar sedan proffsen fick börja spela i turneringarna. Hon tog hem 22 titlar – en rekordsiffra som kan tangeras i dag.

Den amerikanska världsettan Serena Williams står på 21 titlar inför finalen i Franska öppna. Om hon försvarar sin turneringsseger från i fjol, delar hon förstaplatsen i historieböckerna med Graf.

Williams har totalt tagit tre titlar på gruset i Paris. Franska öppna är med andra ord den Grand Slam-turnering som Williams har haft svårast att vinna.

Finalrepris från Wimbledon

På andra sidan nätet i lördagens final står Garbine Muguruza. Den spanska världsfyran har spelat en Grand Slam-final tidigare. Det var för ett knappt år sedan i Wimbledon. Då föll hon i två raka set mot Williams.

Muguruza har slagit Williams en gång i karriären. Den segern kom i Franska öppna 2014. Då sopade hon hem matchen i två raka set.

Lördagens final refereras på svenska av Janne Karinkanta och sänds i TV2 och på Arenan med start klockan 15.55.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport