Hoppa till huvudinnehåll

Michael Björklund lär småbarn laga mat i ny tv-serie

Kocka på! med Michael Björklund och Isa Gris
Kocka på! med Michael Björklund och Isa Gris Bild: Yle/Rolf Granqvist matlagning,Michael Björklund,Strömsö (tv-program),barn (familjemedlemmar),Matprogram

Michael Björklund och Isa Gris lär barn i BUU-klubbsåldern att laga mat. Samtidigt vill de sprida matglädje.

Vad får man om man slår ihop två av Svenska Yles mest långlivade och omtyckta varumärken, Strömsö och Bärtil? Svar: Kocka på!

Nu återvänder Strömsökocken, hela Ålands och Nordens Michael Björklund till köket på Strömsö, och det sker i gott sällskap. Inom ramen för kampanjen Kocka på! lär Björklund tillsammans med Isa Gris barn i BUU-klubbsåldern att laga mat. Det blir allt från smörgåsar och tomatsoppa till chokladdoppade fruktbitar.

Det är första gången Yle producerar en matlagningsserie för småbarn med en proffskock som programledare. I Kocka på-teamet väntar man med spänning på vilken respons den nya serien ska få.

I Kocka på! hjälps Michael Björklund och Isa Gris åt med att göra mat.
I Kocka på! hjälps Michael Björklund och Isa Gris åt med att göra mat. Bild: Yle/Rolf Granqvist bärtil,Michael Björklund,Strömsö (tv-program),Buu-klubben

Kocka på! är en utvidgning av Hoppa på!-kampanjen vars budskap om rörelseglädje – alla får och alla kan! – gick bra hem både i daghem och i barnfamiljer. Också denna gång står både BUU-klubben och Folkhälsan bakom kampanjen, och eftersom det är matglädje som ska spridas är även Marthaförbundet och 4H med i Kocka på!.

Kocka på! startar i BUU-klubben den 29 augusti. Då börjar också den åttadelade serien Kocka på med Bärtil och Isa. När den serien har sänts visas Isa Gris och Micke på Strömsö. Båda serierna publiceras på Arenan vid kampanjstarten.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Vilda 5 år, unik och finlandssvensk

  Hon är huvudkaraktär i en ny serie som ingår i BUU-klubben.

  Ingen annan erbjuder finlandssvenska tv-serier där finlandssvenska småbarn känner igen sig och hör sitt eget språk. Därför visar BUU-klubben just nu två helt nya sådana: Vilda och Tandfen.

 • Dansarna för MGP 2019

  Dansarna har valts ut för MGP 2019.

  De tio dansarna har valts ut för MGP 2019. Dansarna kommer att uppträda tillsammans med finalisterna under den direktsända finalen den 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

Nyligen publicerat - Barn

 • Dansarna för MGP 2019

  Dansarna har valts ut för MGP 2019.

  De tio dansarna har valts ut för MGP 2019. Dansarna kommer att uppträda tillsammans med finalisterna under den direktsända finalen den 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • No Wifi: Finalist i MGP 2019

  Melvin Nordman och Oliver Svarvar finalist i MGP 2019.

  Duon No Wifi, som består av 12-åriga Melvin Nordman och 11-åriga Oliver Svarvar från Närpes, är en av finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Ollie: Finalist i MGP 2019

  Oliver "Ollie" Takanen är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Oliver "Ollie" Takanen är 13 år och bor i Karleby. Han är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Siri: Finalist i MGP 2019

  Siri Norrgård är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Siri Norrgård är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • The L.A.W.: Finalist i MGP 2019

  Loke, Alvar och Wilson är en av finalisterna i MGP 2019.

  Trion The L.A.W., som består av Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Valter & Asta: Finalist i MGP 2019

  Valter Klockars och Asta Sharma är finalister i MGP.

  Duon Valter Klockars och Asta Sharma hör till de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Walter: Finalist i MGP 2019

  Walter Wilkman är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Walter Wilkman är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Milla: Finalist i MGP 2019

  Milla Pirjetä är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Milla Pirjetä är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Isabel: Finalist i MGP 2019

  Isabel Rautamo är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Isabel Rautamo är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.