Hoppa till huvudinnehåll

Smält malm rann ut på fabriksgolv i Karleby

Storindustriområdet i Karleby
Storindustriområdet i Karleby Storindustriområdet i Karleby Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist kip

Vid halvtiotiden på lördag morgon skedde en olycka på storindustriområdet i Karleby vid Kokkola Industrial Park. Smält malmmassa rann ut på fabriksgolvet och antände en verktygslåda som i sin tur orsakade ett elfel i ett närbeläget elskåp.

Olyckan beror på störningar i processen som i det här skedet inte är närmare klarlagda. Elfelet i en givare som styr processen är inte ännu åtgärdat men det är så pass litet att produktionen inte är avbruten.

Verktygslåda antändes

Den heta, smälta malmmassan rann över bräddarna och antände en större verktygslåda i trä som låg på fabriksgolvet. I närheten fanns ett elskåp som i sin tur skadades av den brinnande verktygslådan och slutresultatet blev ett elfel som ändå inte var så allvarligt att processen i fabriken stoppades.

Röjning pågår

Räddningsverket har lämnat olycksplatsen och fabrikens egen personal röjer upp efter olyckan. Ingen person skadades vid olyckan.

Läs också