Hoppa till huvudinnehåll

Laine: Jag kan bli bäst i NHL – se video från fystestet

Patrik Laine mäts.
Patrik Laine lyfte bättre än Auston Matthews i bänk – men var sämre då det kom till pull-ups. Patrik Laine mäts. Bild: All Over Press Patrik Laine

Patrik Laine deltog i NHL Combines fystest under natten till söndag. Han imponerade i bänkpress – och visade också prov på självförtroende. Jag tror jag har den största potentialen att bli bäst i NHL en dag, säger han.

En knäskadad Patrik Laine undvek att belasta benen i NHL Combine, men deltog i bänkpressen och gjorde pull-ups.

Resultatet blev tolv godkända lyft på 72,5 kg i bänkpress och sex godkända pull-ups. Draftkonkurrenten Auston Matthews lyfte 79 kg sex gånger och klarade av åtta godkända pull-ups.

Spelarna lyfter olika mycket i bänk, beroende på vikt.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Laine: Många bra på allting, jag sticker ut

Laine fick göra en längre intervju efter insatsen i gymmet. Han sade sig vara nöjd med sina resultat – trots att han haft en hektisk vår och inte hunnit träna upp fysiken på allvar.

– Det var fint att visa att jag kan göra bra av mig. Det hade gått bättre om jag hade haft tid att förbereda mig, säger Laine.

Laine och Matthews slåss som bekant om förstaplatsen i draften – och det är jämnt, uppskattar Laine. I framtiden tror ändå superlöftet att han kan vara bäst av alla.

– Jag tror jag har den största potentialen att bli bäst i NHL en dag.

– Många andra toppspelare är bra på allting, men har inte en enskild sak som sticker ut. Det har jag, säger Laine och syftar på sitt fruktade skott.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport