Hoppa till huvudinnehåll

Sverige hyllas efter genrepet: ”Kan hota Italien”

John Guidetti.
John Guidetti gjorde sitt första landslagsmål mot Wales. John Guidetti. Bild: EPA John Guidetti

Sverige gjorde ett perfekt genrep inför EM-slutspelet i Frankrike. Blågult spelade ut Wales i Solna. Jag fick många positiva besked, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

Efter mål av Emil Forsberg, Mikael Lustig och John Guidetti – det första landslagsmålet för den färgsprakande Guidettis del – var det lätt att le för svensk del.

Det svenska fotbollslandslaget imponerade i sitt genrep inför EM. Wales, som bytte in superstjärnan Gareth Bale efter en dryg timme, kunde inte spräcka den svenska nollan och Sverige vann med 3–0.

– Nu är jag glad. Jag fick många positiva besked. Som helhet gör vi det väldigt bra, säger förbundskaptenen Erik Hamrén till TV4.

"Gjorde den här matchen på riktigt"

Sportbladets krönikör Erik Niva tycker att laget gjorde precis vad det skulle – och lite mer därtill.

– Jag ser gärna Sverige spela just såhär om en vecka. Sverige gjorde den här matchen på riktigt, genomförde den utifrån precis de premisser som är nödvändiga för att vi ska ha en rimlig chans att göra avtryck i sommar, skriver Niva.

"Ingen övermäktig uppgift"

Niva ser optimistiskt på det stundande EM-slutspelet efter genrepet i Solna.

– Det är ingen övermäktig uppgift vi står inför. Det är inte så att vi måste överträffa oss själva flera gånger om för att ha en chans att gå vidare från gruppen.

– Sköter vi bara grunderna, sätter vi bara försvarsspelet, gör vi bara om det här upphöjt till tre – då snurrar Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg in några bollar. Då är vi bättre än Irland, då kan vi hota Italien, då spelar vi utslagsmatcher i EM om några veckor.

Läs också