Hoppa till huvudinnehåll

Finland fick inte hål på Portugal – Korpela poängräddare

Tinja-Riikka Korpela i landslaget
Tinja-Riikka Korpela höll nollan mot Portugal. Tinja-Riikka Korpela i landslaget Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press korpela,fotboll,Tinja-Riikka Korpela

Finlands EM-förhoppningar fick sig en liten törn på tisdagen då laget bara nådde oavgjort mot Portugal på hemmaplan. Gruppen kommer nu att avgöras i höstens två avslutande kvalmatcher.

Finland hade på tisdagen chansen att ta ett stort kliv närmare EM i Nederländerna nästa sommar. Seger över Portugal skulle ha betytt säkrad andra plats i gruppen och att EM-biljetten nästan i princip skulle ha varit fixad.

Men laget lyckades inte spräcka nollan.

De blåvita spelarna var väldigt bleka i matchen och Finland kom inte alls upp i samma nivå som i segermatchen mot Irland för några dagar sedan. Anfallaren Linda Sällström var piggast och hade några halvchanser men lyckades inte med målskyttet.

Korpela räddade Finland

Portugal kom till start utan storstjärnan och mittfältsmotorn Cláudia Neto. Trots det bjöd gästerna upp till ordentlig kamp och skapade några halvfarliga målchanser.

Neto byttes in med tio minuter kvar att spela och fick också matchens bästa målchans. Finlands målvakt Tinja-Riikka Korpela fick sträcka ut ordentligt för att rädda Netos skott med åtta minuter kvar att spela.

Finland fortsätter som tvåa i gruppen med tretton poäng efter sex matcher. Två matcher återstår i höst och Finland har fortfarande greppet om andraplatsen i gruppen.

Finland behöver bara ta en poäng till för att sluta tvåa i gruppen. Det betyder också med stor sannolikhet att man kommer att spela i EM då de sex bästa grupptvåorna går direkt till mästerskapet.

Finland avslutar kvalet med bortamatcher mot Portugal och gruppettan Spanien.

Resultat:

Finland – Portugal 0–0