Hoppa till huvudinnehåll

Klubbikonen stannar i Roma – Totti klar för 25:e säsong

Totti hälsar till publiken
Francesco Totti gör en sista säsong i AS Roma. Totti hälsar till publiken Bild: EPA/ETTORE FERRARI totti,Francesco Totti

Francesco Totti kommer att göra en sista säsong i AS Roma. Klubbikonen har förlängt sitt kontrakt med ett år och nästa säsong blir hans 25:e i klubben.

Få spelare i fotbollsvärden har varit en klubb trogen under hela sin karriär. Francesco Totti är en och nu står det klart att han får göra en sista säsong i AS Roma.

Totti gjorde sina första matcher i Romklubben säsongen 1992-93 och nästa säsong blir hans 25:e och sista.

– Jag ville verkligen ha det här kontraktet. Jag har alltid velat avsluta min karriär med att endast bära en tröja – Romas, säger han på klubbens webbplats.

”Förtjänat kontraktet”

Totti kom till Roma som tolvåring 1989 och var 16 år då han gjorde debut i A-laget i mars 1993. Förra säsongen drog han inte alltid jämnt med tränaren Luciano Spaletti men gjorde ändå fem mål på tretton matcher i Serie A.

– Ingen annan har spelat lika många matcher och gjort så många mål. Han har förtjänat det här kontraktet och nu vill vi att Francescos sista säsong ska bli starten på en ny era för Roma, säger klubbens president Jim Pallotta.

Romas nummer 10 har spelat totalt 758 matcher för klubben och gjort 304 mål.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport