Hoppa till huvudinnehåll

Laine i medias blickfång – "Inte var det så här mycket media på Tapparas morgonträningar"

Patrik Laine talar till pressen.
Patrik Laine talar till pressen. Bild: All Over Press Patrik Laine

Patrik Laine har tillsammans med de övriga toppnamnen i NHL-draften under de senaste veckorna omringats av nordamerikansk media. Men Laine har varit sitt lugna vanliga jag.

På måndagen följde Laine med San Joses morgonträningar inför den fjärde finalmatchen och fick märka att mediauppståndelsen i finalserien är aningen större än i Finland.

– Lite annorlunda jämfört med Finland med tanke på hur mycket mediafolk här. Inte var det så här mycket media på Tapparas morgonträningar. Men det här måste man bli van med om man vill spela här, sade Laine till Yle Urheilu.

Jag vet nog själv vad jag får och inte får säga.

Då endast några veckor är kvar till NHL-draften har journalisternas intresse för supertalangerna ökat. Men även NHL-klubbarna har givetvis intervjuat spelarna.

– Intervjun med Toronto var den svåraste. De såg väldigt noga på vad jag sade och annat, men jag tror nog att det gick bra. Jag är fortfarande i liv, vilket är det viktigaste.

Vill vara sig själv

Laine har varit öppen i sina intervjuer och säger rakt ut vad han tänker och han kommer att fortsätta på samma linje.

– Ingen har egentligen förbjudit mig att säga något. Jag vet nog själv vad jag får och inte får säga. Jag vill bara vara mig själv, sade finländaren på NHL:s finskspråkiga webbplats.

– Jag tror inte att vad jag säger stör någon. Folk får tänka vad de vill, jag bryr mig inte. Folk som känner mig vet att jag är en normal kille med ett gott självförtroende.

Laine tävlar med Auston Matthews om vem som blir draftad etta i NHL-draften som arrangeras i Buffalo den 24-25 juni.

– Jag vill vara draftetta. Jag tror vi är ganska lika med Matthews. Han är bättre på vissa saker och jag bättre på andra.

Läs också