Hoppa till huvudinnehåll

Ruka kan få behålla världscuptävling i backhoppning

Ruka i Kuusamo.
Skidstadion i Ruka. Ruka i Kuusamo. Bild: Yle/MickeOivo kuusamo

När internationella skidförbundet FIS i mars publicerade det preliminära världscupprogrammet för nästa säsong fanns backhoppningen i Ruka inte med på listan. Nu ser det ändå ut som att man kommer att tävla där i vinter.

Världscuptävlingarna i backhoppning i Ruka blev ett praktfiasko förra vintern. Hårda vindar ställde till det för arrangörerna och tävlingarna kunde inte genomföras.

FIS valde att inte ta med Ruka i det preliminära världscupprogrammet för nästa säsong men nu ser det ut att bli en ändring. Nästan en miljon euro har satsats på att förbättra anläggningarna i Ruka och bland annat ett nytt vindskydd har byggts.

Det har också fått FIS att ändra åsikt. Under den pågående kongressen i Mexiko valde utskottet att rösta för att fortsätta tävla i Ruka. Styrelsen för FIS ska fatta det slutliga beslutet och det väntas komma under de närmaste dagarna.

Om FIS godkänner förändringarna kommer man under det sista veckoslutet i november att tävla i samtliga skidgrenar i Ruka. Två individuella tävlingar i backhoppning kommer då att finnas på programmet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport