Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Så här startar MGP-finalisterna sitt äventyr

Dag 1 och musikvideoinspelning på MGP läger 2016
Full rulle! Inspelning av MGP:s musikvideo "Vi" pågår. Dag 1 och musikvideoinspelning på MGP läger 2016 Bild: Yle/Hajbo MGP Finland,hajbooo

I studio nummer 4 i Böle i Helsingfors hoppar 30 stycken vitklädda figurer vilt omkring. De kastar ballonger i luften och krockar med varandra. Normalt? Jo, faktiskt, för det här är inspelningar för MGP:s musikvideo.

MGP hålls i oktober men deltagarnas äventyr har redan börjat. På det årliga lägret i Lärkkulla i Karis tränar deltagarna dans, sång och hur man står på scenen. Och viktigt är att få nya kompisar.

En smak av artistlivet

Det är 27 sångare och dansare som samlas för att börja förbereda sig för MGP. De kommer från olika håll i Finland men är alla lika glada och duktiga.

Att vara artist är hektiskt. Det får deltagarna känna av redan under den första lägerdagen. Musikvideon ska spelas in och till det behövs artistkläder och lite puder.

Sedan ska också pressbilderna tas. Deltagarna byter om till fina kläder.

I dag är också pressen på plats, nämligen tidningen Hufvudstadsbladet. Några utvalda får svara på reporterns frågor mellan tagningarna.

Skip Instagram post

Gamla bekanta i rutan

Två viktiga medverkande i MGP är som vanligt Anna- Karin Siegfrids och Jontti Granbacka. De har varit med i många år som programledare och är alltid lika ivriga på att MGP kör igång.

Det märks att de har jobbat tillsammans länge, för de bråkar om vem som är “bossen”.

Precis som Jontti och A-K är årets MGP-gäng ett glatt och talangfullt gäng som redan under den första dagen uppträder med sina egenskrivna låtar.

Hur ser det ut då när de vitklädda artisterna kastar ballonger omkring sej? Det får man se på hösten när musikvideon släpps.

Besök MGP:s hemsida om du vill bekanta dej närmare med årets artister och dansare.

Mer från programmet

Vinnarna i MGP 2019 Valter & Asta står med ryggarna mot varandra och sjunger sin MGP-låt "Jag klarar mig själv".
Vinnarna i MGP 2019 Valter & Asta står med ryggarna mot varandra och sjunger sin MGP-låt "Jag klarar mig själv". Bild: Jaakko Vuorenmaa MGP,Melodi Grand Prix,mgp 2020
Siri poserar glatt med händerna under hakan.
Siri poserar glatt med händerna under hakan. Bild: Jaakko Vuorenmaa Melodi Grand Prix,MGP,musik,finalist,artist,Siri Norrgård
Loke, Alvar och Wilson poserar självsäkert.
Loke, Alvar och Wilson poserar självsäkert. Bild: Jaakko Vuorenmaa Melodi Grand Prix,MGP,musik,finalist,artist,Wilson Harkke