Hoppa till huvudinnehåll

Tennisstjärnans stränga dom: två års avstängning

Maria Sjarapova, 30.12.2012
Maria Sjarapova har vunnit fem Grand Slam-turneringar. Maria Sjarapova, 30.12.2012 Bild: Dave Hunt / EPA / All Over Press maria sjarapova

Maria Sjarapova kommer inte att få spela tävlingstennis på två år. Den ryska superstjärnan som åkte fast för meldonium i samband med Australian Open tänker överklaga domen.

Det är många ryska idrottarna som åkt fast för årets skandalämne meldonium. Sjarapova är den namnstarkaste av dem och efter en lång väntan har hon nu fått sin dom.

Det två år långa tävlingsförbudet räknas har startat då hon gav provet vilket betyder att Sjarapova skulle få återvända till proffstennisen den 26 januari 2018.

Sjarapova tänker ändå överklaga till idrottens skiljedomstol CAS.

På Facebook skriver hon att avstängningen känns orättvist sträng på grund av att det internationella tennisförbundet kommit fram till att hon inte avsiktligt försökt dra nytta av ämnet.


Tennisstjärnan har tidigare försvarat sig med att påstå att hon inte nåtts av informationen om att meldonium blivit ett förbjudet ämne, och att hon redan länge använt ämne av medicinska orsaker.

Sjarapova missar även OS även om Ryssland redan nominerat henne.