Hoppa till huvudinnehåll

Bale: Det handlar inte bara om mig

Gareth Bale i landslagströjan
Gareth Bale är Wales största stjärna. Gareth Bale i landslagströjan Bild: EPA/MAJA SUSLIN bale,fotboll,Gareth Bale

Mycket av Wales förhoppningar vilar på Gareth Bales axlar då laget går in i EM-turneringen på lördag. Men Bale poängterar att det är lagspelet som ska ta Wales långt i turneringen.

Inför sommarens EM har det pratas mycket om att flera lag har endast en stor spelare och för att laget ska fungera krävs det att den spelaren är i form. Det handlar om Ronaldos Portugal, Zlatans Sverige och Bales Wales.

Men Gareth Bale som gjorde elva mål i kvalet vägrar att skriva under det.

– Det är aldrig ett enmanslag och det handlar inte bara om mig. Man startar alltid med elva spelare. Vårt motto är starkare tillsammans och det finns till av en orsak. Det är inte bara något som vi säger.

– Vi jobbar som ett lag, vi anfaller som ett lag, vi försvarar som ett lag. Då vi tappar bollen så kämpar vi alla för att få den tillbaka, sa Bale på torsdagens presskonferens.

Andra stora mästerskap

Wales gör nu sitt första EM och sin andra stora turnering. Senast landet spelade i ett stort mästerskap var i VM 1958 i Sverige.

Laget spelar i samma grupp som England, Ryssland och Slovakien och det är det sistnämnda laget som väntar i öppningsmatchen.

– Vi vill komma till Frankrike och njuta av matcherna. Då man njuter spelar man också bra, säger Bale.

Läs också