Hoppa till huvudinnehåll

Glädjande vintersportnyhet: Levi behåller världscupen

Henrik Kristoffersen med sin prisren, Levi, november 2014.
Henrik Kristoffersen med sin prisren, som fick namnet Lars efter Henriks pappa, efter Levis slalom 2014. Henrik Kristoffersen med sin prisren, Levi, november 2014. Bild: All Over Press Henrik Kristoffersen,ren (tam)

Den alpina världscupen fortsätter i Levi i fyra år till. Världscupstatusen har varit hotad på grund av snöläget som inhiberat tävlingar, men en ny kanonplan övertygade FIS.

Levi är redan en bekant syn på det alpina världscupprogrammet, då den första tävlingen åktes 2004, men tidvis har en försenad vinter ställt till det för arrangörerna.

I höstas inhiberades tävlingarna helt och hållet på grund av snöbrist och Levis världscupstatus var hotad när det internationella skidförbundet FIS möttes för att diskutera kalendern i en kongress i Mexiko.

Men Levis arrangörer kunde visa upp en plan för snötillverkning som övertygade beslutsfattarna.

Skidcentern gör en märkbar satsning och snökanonkapaciteten ökar med 30 procent redan till nästa vinter. Därtill bygger man snölager för att trygga tillgången till snö.

Levis nya världscupkontrakt sträcker sig över de fyra följande säsongerna. Både damernas och herrarnas slalomsäsong inleds i år i Finland den 12-13 november.