Hoppa till huvudinnehåll

Köpte stöldgods och stal el - fick villkorligt fängelse

Elskapp med stöpsel.
Mannen stal el när elen i hans bostad hade stängts av. Elskapp med stöpsel. Bild: Yle/Rolf Granqvist kontakt

En man köpte en stulen fyrhjuling på nätet till ett billigt pris. Fyrhjulingen hade stulits av en Sjundeåbo. Västra Nylands tingsrätt ansåg att mannen hade skäl att misstänka att fyrhjulingen var stulen då han köpte den.

Samma man hade också stulit elektricitet i Kyrkslätt genom att flera gånger olovligt koppla in sig på Carunas elnät. Han gjorde det bland annat eftersom elektriciteten till hans bostad hade stängts av på grund av obetalda räkningar.

Tingsrätten dömde mannen till fem månaders villkorligt fängelse för stöld och häleri av oaktsamhet.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland