Hoppa till huvudinnehåll

Besök Yle – så här gör du

Bild från en stor studio
Studiohuset i Böle fotograferat utifrån. Bild från en stor studio Bild: Yle/ Pekka Rautio studior,kameror

Välkommen med på en rundvandring! Lär känna Yle och oss som jobbar här. Genom Yle Visit har du möjlighet att ta en titt bakom kulisserna och bekanta dig med vår verksamhet från insidan.

De guidade rundvandringarna ordnas på Yles huvudkontor i Böle i Helsingfors och på Mediapolis i Tammerfors. Våra guider är verkliga experter – Yles egna anställda från olika områden och genrer inom bolaget.

Anmäl dig via evenemangskalendern

Guidningarna rymmer 25 personer. Du kan också delta utan någon grupp och i så fall ordnas rundvandringen om ni är minst fem anmälda. Guidningarna varar ungefär en timme och kostar inget.

Yles egna anställda fungerar som guider vid sidan av det egna jobbet, och tidtabellen för guidningarna har gjorts upp enligt det. För tillfället har vi tyvärr inte möjlighet att skräddarsy guidningar eller ordna rundturer för sällskap som är större än 25 personer.

Rundturerna kan bokas via evenemangskalendern nedan. Välj alternativet “Guidad rundtur”. I kalendern ser du hur många lediga platser det finns i varje grupp. Det går också bra att ställa sig i kö till en fullbokad grupp.

Information om Yle Visit

Finskspråkiga guidningar arrangeras tisdagar kl. 10 och torsdagar kl. 10 och 15. Guidningar på engelska ordnar vi efter behov.

Meddela i samband med din anmälan om du själv eller någon annan i gruppen är rörelsehindrad. Rundvandringarna kan innehålla hinder.

I Böle ordnas guidade rundvandringar också på svenska. Var vänlig och kontakta camilla.andelin@yle.fi om svenskspråkiga guidningar.

Guidningarna i Böle startar vid Studiohuset, där flera kända nhemska tv-program spelas in. I Studiohuset finns också radions hörspelsstudior, Yles kostymateljé och rekvisita. Under rundturerna besöker vi enligt möjlighet Mediehuset, där bland annat Yle Vega och Yle X3M samt nyhetsverksamheten håller till.

Karta över Yle-området i Böle

Guidningarna på Mediapolis i Tammerfors arrangeras på finska vid de tillfällen som framgår i evenemangskalendern. Vi ordnar också guidningar på engelska enligt efterfrågan och behov.

Under guidningarna i Mediapolis har du möjlighet att bekanta dig med studior och andra produktionslokaler, kostymateljé och rekvisitan. För barngrupper lämpar sig Yle Visit i Tammerfors bra, eftersom flera finskspråkiga barnprogram, så som Pikku Kakkonen, spelas in där.

Karta över Mediapolis

Anmäl dig som studiopublik

Om du vill anmäla dig som publik vid inspelningar av tv-program går det också bra att göra det via evenemangskalendern.

Problem med bokningen? Frågor?

Vi hjälper dig gärna. Om det uppstår problem eller frågor i samband med bokningen kan du kontakta Yles kommunikationsavdelning som ansvarar för Yle Visit. Du når oss på e-postadressen yle.visiitti@yle.fi

Läs dataskyddsbeskrivning för Yle Visit

Läs också

Frågor och svar

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.

Bolaget

Glad påsk!
Glad påsk! Glad påsk!
  • Hannu Lintu lämnar Radions symfoniorkester 2021

    Hannu Lintus och RSO:s samarbete har varit framgångsrikt.

    Radions symfoniorkesters chefsdirigent Hannu Lintu lämnar sin post i ledningen för RSO i slutet av sitt nuvarande mandat våren 2021. Lintu tillträdde som chef hösten 2013 efter att dessförinnan ha varit orkesterns förste gästdirigent i ett år.

  • Marit Lindqvist tilldelas Mikael Lybeck-priset 2019

    Engagemang, kompetens och omsorg om litteraturen belönas.

    Svenska Yles kulturredaktör Marit Lindqvist belönas för sin ambitiösa bevakning och sin stora kompetens inom litteraturområdet. “En länk till såväl det finländska som det nordiska” lyder motiveringen.