Hoppa till huvudinnehåll

Bygga bo är inte lätt

Blåmes på husesyn
Fru Blåmes på bostadsjakt Blåmes på husesyn Bild: YLE/Joakim Lax fågelholkar,fåglar,reality-tv

Kanske ni kan känna igen den där situationen då hon har bläddrat bland annonserna och hittat Lägenheten. Just det, Lägenheten med stort L.

Hon går själv på en visning, bara för att få det bekräftat. Den stora begynnelsebokstaven kvarstår. Allt stämmer. Bolaget har inga större skulder, vederlaget är överkomligt. Läget är nära stranden och det är ett nybygge. Ingen renovering krävs. Kanske byta golv, för det ser gräsligt ut och passar inte in med hennes stil.

Nu gäller det bara att övertyga maken

Han följer med. Han vet att det är enklast så. Med ett glatt ”Jaha, men då måste vi åka med en gång! Vad spännande att se vad du har hittat den här gången”.

Det är ungefär det som är på gång i vår fågelholk just nu. Två månader har den stått tom, med endast en visning. Men alla mäklare vet att om hon tar maken med så är det på gång. Kommer dom på en visning till, och tar med svärfar så är provisionen i fickan.

Men kommer dom att flytta in?

Kommer herr Blåmes att erkänna att han faktiskt gökat runt och inte alls är redo att bygga bo ännu? Det som familjen Blåmes inte heller vet om är att de är lite väl nära släkt, och herr Blåmes elake bror Ramon bär på en mörk hemlighet.

Följ den spännande fortsättningen här: Holk TV

Läs också

Natur

Vi drar till skogs registrerade 775 996 skogsbesök under två veckor!

Här har flest skogsbesök gjorts

Nyligen publicerat - Natur