Hoppa till huvudinnehåll

Saara Bettina har fått hjälp med sångtekniken på MGP-läger

Saara Bettina, MGP-finalist från Borgå
Saara Bettina, MGP-finalist från Borgå Bild: Yle/Frida Lönnroos mgp 2016

Bland finalisterna i årets Melodi Grand Prix (MGP) finns Saara Bettina från Borgå. Den här veckan har hon varit på läger med de andra finalisterna, och bland annat fått vara med om sånglektioner.

Förberedelserna för årets MGP, sångtävlingen för barn och unga i Svenskfinland, är i full gång.

Den här veckan har finalisterna varit på läger på Lärkkulla i Karis, där de har tagit pressbilder och övat på sång och närvaro. De har också filmat in en musikvideo på Yle i Helsingfors.

En av årets finalister heter Saara Numelin och kommer från Borgå. I MGP går hon under artistnamnet Saara Bettina.

Saara Bettina coachas av Niki Westerback
Saara Bettina coachas av Niki Westerback Bild: Yle/Frida Lönnroos mgp 2016

Hon berättar att finalisterna har blivit fotograferade en hel del under den gångna veckan. Dessutom har de fått pröva på att sjunga i en studio och haft disco med dans och olika lekar.

– Jag har varit i en studio förut, men jag har aldrig sjungit i en, säger Saara Bettina.

Det roligaste med MGP-lägret har varit att filma en musikvideo. Saara Bettina tycker också att sånglektionen hon fick hjälpte jättemycket.

– Det svåraste för mig har varit att lära mig den rätta sångtekniken. Jag sjunger från halsen och blir hes jättesnabbt. Tekniken har kanske varit det svåraste.

Niki Westerback från Barbe-Q-Barbies
Niki Westerback från Barbe-Q-Barbies coachade Saara Bettina. Niki Westerback från Barbe-Q-Barbies Bild: Yle/Frida Lönnroos mgp 2016

På det stora hela har lägret varit jätteroligt, och Saara Bettina berättar att hon har fått många nya vänner under de gångna dagarna.

Hennes låt har också förändrats lite.

– Jag fick en ny melodi till sången, med lite nya instrument och jag tyckte att den lät jättebra. Och sedan har vi ändrat lite i texten, men ändringar är inte jättestora, säger hon.

Till näst ska MGP-finalisterna ställa till med en liten show för sina föräldrar och andra närstående. Och i augusti ska låtarna spelas in.

Finalen blir i oktober.

 • Möt pandamamman Yang Yang och hennes tvillingar!

  De bor i en djurpark i Wien.

  Du som njöt av att titta på de två pandorna Lumis och Pyrys lekar i snön i Etseri zoo på lördagen får pandasällskap också i dag. Följ med till djurparken i Wien där pandamamman Yang Yang och hennes tvillingar Fu Ban och Fu Feng bor!

 • Niskanens besked: Står över lagsprinten

  Satsar allt på femmilen som är huvuddistansen i OS.

  Iivo Niskanen tänker inte försöka försvara sitt OS-guld i lagsprinten. Niskanen meddelade direkt efter stafetten att han avstår den tävlingen för att satsa allt på den avslutande femmilen.

 • 16-åriga Jonas blev inbördeskrigets första offer i Karleby

  Sköts när de vita gick in för att befria staden.

  Ett foto i Facebookgruppen Kokkola-Karleby fångade min uppmärksamhet. En gosse, ännu med barnets runda kinder men med allvar i blicken. Han hette Jonas Jauckens och var 16 år då en ryss sköt honom i huvudet nära Västra parken i Karleby.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland