Hoppa till huvudinnehåll

Vasa på femte plats i motionskampanj

Gammalt par på promenad i Kråkkärret.
Arkivbild. Gammalt par på promenad i Kråkkärret. Bild: Yle / Adrian Perera promenad,Varissuo

Vasa stads anställda kom på delad femte plats i motionskampanjen Finlands mest vältränade kommun.

De anställda inom Vasa stad motionerar främst genom att promenera och rasta hunden. Även cykling och gårdsarbeten var populära motionsformer.

Tävlingen arrangerades av Suomen Huippukunto. I Tervola kommun motionerade personalen flitigast.

Förde motionsdagbok

I år var första gången Vasa deltog i den lekfulla tävlingen som har som mål att utveckla välmåendet på ett skojigt och socialt sätt.

− Genom att delta i kampanjen ville vi uppmuntra personalen att röra på sig, eftersom mångsidig motion ökar välbefinnandet såväl i arbetet som på fritiden. Hos oss ryms både målmedvetna idrottare som vardagsmotionärer med, berättar arbetsförmågekoordinator Henna Nurmikoski från personalservicen.

Personalen i de kommuner som deltog i kampanjen antecknade sina motionsprestationer i en motionsdagbok under perioden 1.3-30.4.

Också interna tävlingar

Förutom att Vasa tävlade mot anställda i andra städer, pågick även en intern så kallad Hymis-tävling bland personalen i Vasa.

De olika enheterna bildade egna team och gav dem namn som hade kryddats med humor.

− Under tävlingens gång hörde man många gånger i korridorerna att teamen jämförde sina prestationer. Jag tror att en sådan här avslappnad kampanj uppmuntrade många att röra på sig lite extra till förmån för teamet, säger Nurmikoski.

Den interna tävlingen vanns av teamet Ylivääpelit, som bestod av personal från hemserviceområde 1.

Segrarna avslöjade att nyckeln till segern var motionsglädje. Även tävlingsinstinkten verkade ha positiv effekt på resultatet.

− Genast när vi föll ner till andra plats i statistiken började vi kämpa som galningar. Trots det kom segern nog som en liten överraskning, skrattade Ylivääpelit-teamet vid prisutdelningen.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten