Hoppa till huvudinnehåll

Yle Visit – besök Yle!

Bild från en stor studio
Studiohuset i Böle fotograferat utifrån. Bild från en stor studio Bild: Yle/ Pekka Rautio studior,kameror

Tillsvidare ordnas inga guidade rundturer på Yle.

Välkommen på en rundvandring! Lär känna Yle och oss som jobbar här. Genom Yle Visit har du möjlighet att ta en titt bakom kulisserna och bekanta dig med vår verksamhet från insidan.

De guidade rundvandringarna ordnas på Yles huvudkontor i Böle i Helsingfors och på Mediapolis i Tammerfors. Våra guider är verkliga experter – Yles egna anställda från olika områden och genrer inom bolaget.

Kontakta oss och boka ditt besök

Guidningarna rymmer 25 personer. Du kan också delta utan någon grupp och i så fall ordnas rundvandringen om ni är minst fem anmälda. Guidningarna varar ungefär en timme och kostar inget.

Yles egna anställda fungerar som guider vid sidan av det egna jobbet och tidtabellen för guidningarna har gjorts upp enligt det. För tillfället har vi tyvärr inte möjlighet att skräddarsy guidningar eller ordna rundturer för sällskap som är större än 25 personer.

I Böle ordnas guidade rundvandringar också på svenska. Var vänlig och kontakta camilla.andelin@yle.fi om svenskspråkiga guidningar.

Information om Yle Visit

Finskspråkiga guidningar arrangeras tisdagar kl. 10 och torsdagar kl. 10 och 15. Guidningar på engelska ordnar vi efter behov.

Meddela i samband med din anmälan om du själv eller någon annan i gruppen är rörelsehindrad. Rundvandringarna kan innehålla hinder.

Guidningarna i Böle startar vid Studiohuset, där flera kända inhemska tv-program spelas in. I Studiohuset finns också radions hörspelsstudior, Yles kostymateljé och rekvisita. Under rundturerna besöker vi enligt möjlighet Mediehuset, där bland annat Yle Vega och Yle X3M samt nyhetsverksamheten håller till.

Karta över Yle-området i Böle

Guidningarna på Mediapolis i Tammerfors arrangeras på finska vid de tillfällen som framgår i evenemangskalendern. Vi ordnar också guidningar på engelska enligt efterfrågan och behov.

Under guidningarna i Mediapolis har du möjlighet att bekanta dig med studior och andra produktionslokaler, kostymateljé och rekvisitan. För barngrupper lämpar sig Yle Visit i Tammerfors bra, eftersom flera finskspråkiga barnprogram, så som Pikku Kakkonen, spelas in där.

Karta över Mediapolis

Anmäl dig som studiopublik

Om du vill anmäla dig som publik vid inspelningar av tv-program går det också bra att göra det via evenemangskalendern.

Problem med bokningen? Frågor?

Vi hjälper dig gärna. Om det uppstår problem eller frågor i samband med bokningen kan du kontakta Yles kommunikationsavdelning som ansvarar för Yle Visit. Du når oss på e-postadressen yle.visiitti@yle.fi

Boka en tid via Lyyti-bokningstjänsten

Läs dataskyddsbeskrivning för Yle Visit