Hoppa till huvudinnehåll

SAS-piloternas strejk fortsätter på söndagen

SAS-plan på Arlanda i november 2012.
SAS-plan på Arlanda i november 2012. Bild: EPA/Johan Nilsson / SCANPIX SWEDEN OUT sas,SAS Group

Det skandinaviska flygbolaget SAS uppger att pilotstrejken som inleddes på fredag kväll fortsätter på söndagen. På lördag ställdes 159 flygningar in, på söndag ställs 220 flyg in.

- I dag kommer vi att ha 159 inställda flygningar. Det är inrikesflyg och det är flyg från Arlanda och till och från andra skandinaviska länder, och också ut i Europa, sade Karin Nyman, informationsdirektör på SAS till Sveriges Radio.

På lördag eftermiddag meddelade SAS att strejken fortsätter på söndagen och att 26 000 resenärer då berörs av att 220 flygningar ställs in.

Majoriteten av alla flyg inom Sverige och all trafik till och från Sverige berörs. Flyg till och från Asien och USA är undantagna.

Finavias och Swedavias webbsidor finns information om vilka avgångar som drabbas.

Också pilotstrejken i Frankrike fortsätter

Förhandlingarna mellan Svensk Pilotförening och SAS har pågått i sex veckor då de avbröts på fredag kväll. De svåraste frågorna har gällt löneförhöjningar, arbetsvillkor och oklara avtal.

Enligt Sveriges Radio har parterna ingen kontakt för tillfället och det finns inga uppgifter om när förhandlingarna kommer att återupptas.

Också på Air France strejkade piloterna på lördagen. Uppemot en femtedel av bolagets flygningar ställdes in. Enligt fackförbundet CTG som organiserar de strejkande piloterna i Frankrike kommer strejken att pågå åtminstone till och med tisdag.

En tredjedel av söndagens flyg till och från Paris har ställts in.

Läs också