Hoppa till huvudinnehåll

Assis sköt IFK upp i tabelltopp – HJK fick bara kryss

Diego Assis, IFK Mariehamn
Diego Assis gjorde matchens enda mål mot SJK. Diego Assis, IFK Mariehamn Bild: YLE/AnttiKoivukangas diego assis

IFK Mariehamn knappade på söndagen in på HJK och lagen delar nu serieledningen i fotbollsligan. IFK besegrade formstarka SJK på hemmaplan samtidigt som HJK tappade poäng.

Efter två raka kryss är IFK Mariehamn nu ett vinnande lag igen. Diego Assis blev matchvinnare då regerande mästarna SJK besegrades med 1–0.

Assis gjord matchens enda mål i den 60:e minuten då han sköt ett lågt hårt skott som Mihkel Aksalu inte kunde hålla och 1–0 var ett faktum.

Det här var IFK:s andra seger över SJK den här säsongen.

– SJK höll i bollen skapade inga målchanser. Vi försvarade riktigt bra idag och vi följde vår plan helt, säger Albin Granlund till ISTV.

RoPS stal poäng i Helsingfors

HJK fick i sin tur bara 1–1 på hemmaplan mot fjolårets silverlag RoPS. Taye Taiwo gav HJK ledningen på straff i början av den andra halvleken men den i 75:e minuten kvitterade William John med ett snyggt volleyskott.

HJK och IFK Mariehamn har båda 28 poäng men Helsingforslaget är fortsättningsvis etta med bättre målskillnad.

VPS kammade noll

Ilves fortsätter att gå riktigt starkt. Den här gången fick VPS lämna Tammerfors utan poäng. Ilves vann med 1–0 efter att Emile Tendeng gjort matchens enda mål i den 31:a minuten.

För HIFK går det fortsättningsvis motigt i botten av tabellen. I Åbo åkte man på sin sjätte raka förlust då Inter var starkare med 1–0.

Resultat:

FC Inter – HIFK 1–0

HJK – RoPS 1–1

IFK Mariehamn – SJK 1–0

Ilves – VPS 1–0

PK35 – KuPS 1–1

PS Kemi – FC Lahti 2–1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport