Hoppa till huvudinnehåll

Svag start av Ruuskanen – långt till världstoppen

Antti Ruuskanen.
Antti Ruuskanen har startat säsongen. Antti Ruuskanen. Bild: Yle/Patric Westerlund Antti Ruuskanen

Antti Ruuskanen öppnade säsongen i Karis. Han noterade inhemskt årsbästa – men det är många meter upp till Thomas Röhler.

Tero Pitkämäki är snart tillbaka i tävlingsform, men i väntan på den största finländska friidrottsstjärnans säsongsdebut öppnade kollegan Antti Ruuskanen säsongen på söndagen.

I Karis var han det största namnet i ett rätt hyfsat startfält. Men det blev ingen pangstart på säsongen för Ruuskanen, som i augusti jagar en ny OS-medalj.

Efter ett par kast under åttio meter noterade Ruuskanen sitt vassaste kast i den tredje omgången. Med sina 82,31 vann han tävlingen.

– Allt har gått enligt planen hittills. Jag fick till en hygglig start här och det var planen. Jag hade lite problem under de sista förberedelserna, men kunde kasta utan problem, säger han till Yle Sporten.

Röhler världsetta

Avståndet upp till säsongens bästa kast är ändå långt. Resultatet når inte in bland de tjugo främsta – och världsettan Thomas Röhler är långt före. Tysken kastade 89,30 i Oslo i torsdags.

I Karis nådde en man till över åttio meter. Joni Karvinen slutade tvåa på 80,04. Ari Mannio fick inte till det och stannade på 77,25, medan Teemu Wirkkala floppade och kastade 75,45.