Hoppa till huvudinnehåll

Eriksson springer i Stockholm: ”Är jättenervös”

Sandra Eriksson, Paavo Nurmi Games 2014.
Sandra Eriksson hoppas få den svenska publikens stöd på torsdag. Sandra Eriksson, Paavo Nurmi Games 2014. Bild: Yle/Tomi Hänninen Sandra Eriksson,friidrott

Sandra Eriksson bekräftar: Hon springer hinder i Diamond League-galan på torsdag. ”Jag hoppas att kroppen svarar.”

I Diamond League-galan i Birmingham den 5 juni gjorde Sandra Eriksson en svag insats på 1500 meter.

– Dålig tid, allt var dåligt. Jättedåligt. Kroppen svarade inte, sade Eriksson efter det loppet till Yle Sporten.

Samtidigt meddelade hon också att hinderpremiären i Diamond League-galan i hemstaden Stockholm låg i vågskålen. På grund av stora allergiproblem skulle det bli ett sent besked.

Öppna Instagram-inlägget

"Behöver allt stöd"

På sitt Instagramkonto skriver Eriksson nu att hon ska springa på Stockholms stadion på torsdag.

– Jag hoppas att jag har svenska publiken med mig på hemmaplan, för jag behöver allt stöd jag kan få. Hur långt det kan räcka den här gången har jag ingen aning om. Och egentligen spelar det ingen roll. Jag hoppas bara att kroppen svarar, för då kan jag tvinga den att ge allt! Och lyckas jag med det så blir det bra och det blir dessutom betydligt lättare att lyckas i följande hinderlopp, skriver hon.

"Rädd för att bli sist"

Eriksson skriver att hon är riktigt nervös inför sitt första lopp över specialdistansen 3000 meter hinder.

– Jag känner mig nervös. Jättenervös. Jag brukar aldrig springa bra i första hinderloppet. Jag är nervös för att jag i mitt senaste hinderlopp i september fick problem med hälen som fortfarande gör ont. Jag är nervös, eller snarare rädd för att bli sist.

– Det är inte med någon "wohoo det här blir kul"-känsla jag kommer att ställa mig på startlinjen på torsdag. För det blir inte kul, det blir jobbigt. Men det betyder inte att jag inte gillar det. Mer än allt annat vill jag stå där på startlinjen med ett obehagligt nervösillamående. Nu är jag och min kropp redo.