Hoppa till huvudinnehåll

Ingå har hittat ett nytt område för hundpark

Hund i park.
Ingå har inte ännu löst problemet med var en hundpark passar bäst. Hund i park. Bild: Yle/ Frida Lönnroos lurvig hund

En ny hundpark i Ingå placeras kanske på Nyckelpigans område öster om Ingå centrum. På samma ställe finns det planer på att ha odlingslotter.

Kommunstyrelsen i Ingå beslöt i december i fjol att placera hundparken i Ekdungen intill Kyrkfjärdens skola. Orsaken var att området är centralt beläget samtidigt som det inte är nära bosättning.

Hundar som skäller stör

Bildningsnämnden ansåg att platsen inte är lämplig eftersom skällande hundar kan störa begravningar. Dessutom skulle kommunen ha varit tvungen att fälla 14 gamla ekar.

Samhällstekniska nämnden tyckte inte heller att Ekdungen var en bra plats. Den ansåg i stället att hundparken kunde placeras på området mellan Västerleden och sandplanen vid Gammelgården.

Odlingslotter och hundar på samma område

I kväll (13.6) ska kommunstyrelsen i Ingå ta ställning till det nya förslaget. Sandplanen vid Västerleden borde reserveras för idrotts- och motionsverksamhet, därför skulle Nyckelpigans område lämpa sig bättre.

På samma ställe finns det planer på att skapa odlingslotter och Nyckelpigan kunde utvecklas till ett område för olika hobbyverksamheter. Nyckelpigan finns där Storkyrkovägen övergår till Innanbäcksvägen.