Hoppa till huvudinnehåll

Rooneys vädjan till fansen: Uppför er

Wayne Rooney.
Wayne Rooneys England kryssade mot Ryssland i EM-premiären. Wayne Rooney. Bild: EPA Wayne Rooney

England riskerar att kastas ut ur fotbolls-EM. Då vänder sig förbundskaptenen Roy Hodgson och lagkaptenen Wayne Rooney till supportrarna: Håll er bort från alla problem nu.

Före och efter lördagens EM-match mellan England och Ryssland var det rejält oroligt. På Marseilles gator pågick kravaller i tre dagar och direkt efter slutsignalen i 1–1-matchen på Stade Veldrome gick ryska supportrar till attack mot flyende engelsmän.

På gatorna fortsatte våldsamheterna mellan supportrarna. Det fick Uefa att ta till brösttoner. Båda länderna fick en varning och om mer våldsamheter sker kan länderna kasta ut ur EM.

Ny högriskmatch

England–Ryssland var en högriskmatch och på torsdag spelar England en ny profilstark drabbning. Då möts England och Wales i ett brittiskt derby i Lens.

Dagen före spelar Ryssland och Slovakien i Lille. Lens och Lille ligger nära varandra och nu befarar man nya sammandrabbningar mellan supportrarna som inte kunde uppföra sig i Marseille.

"Väldigt bekymrad"

Med diskvalificeringshot hängande över sig gick den engelska förbundskaptenen Roy Hodgson och lagkaptenen Wayne Rooney ut och talade till fansen i en video på Twitter. De uppmanar dem att lugna ner sig för lagets skull.

– Jag är givetvis väldigt bekymrad över de hot som ligger över oss och det straff vi riskerar att få. Vi jobbade väldigt hårt för att ta oss till EM och vi är desperata över att få fortsätta spela i turneringen, säger Hodgson.

– Därför vänder jag mig till alla våra supportrar. Vi uppskattar givetvis ert stöd under matcherna, men jag vädjar till er att hålla er borta från problem. Vi vill fortsätta göra vårt för att hålla oss kvar i EM på fotbollsmässiga grunder.

Hoppa över Twitterpostning

Rooney: Sköt er

Rooney tackar också fansens stöd under matchen mot Ryssland, men vill nu se skärpning.

– Vi har en stor match mot Wales framför oss. Jag vill be fansen som inte har matchbiljett att inte resa dit. Till er som har biljett: Uppför er och fortsätt stöd oss spelare.

Läs också