Hoppa till huvudinnehåll

Världen sörjer offren i Orlando

Två personer tänder ljus och placerar regnbågsflaggor bredvid flera regnbågsflaggor vid Taylor Square, i Sydney, Australien. Flera sydneybor samlades för en tyst solidaritetsdemonstration för offren i Orlando.
Flera sydneybor samlades vid Taylor Square för en tyst solidaritetsdemonstration för offren i Orlando. Två personer tänder ljus och placerar regnbågsflaggor bredvid flera regnbågsflaggor vid Taylor Square, i Sydney, Australien. Flera sydneybor samlades för en tyst solidaritetsdemonstration för offren i Orlando. Bild: AAP Image/EPA/DAN HIMBRECHTS regnbågsflaggor,Sydney,Australien,regnbågsflaggan,Orlando, Florida

Ett flertal minnesstunder för att sörja och minnas offren efter terrordådet i Orlando har ordnats världen över. Senare under kvällen kommer bland annat Eiffeltornet i Paris att lysa i regnbågens färger.

Sydney Harbour Bridge vid operahuset i Sydney fick regnbågens färger för att hedra offren i masskjutningen i Orlando.
Sydney Harbour Bridge fick regnbågens färger. Sydney Harbour Bridge vid operahuset i Sydney fick regnbågens färger för att hedra offren i masskjutningen i Orlando. Bild: EPA/SAM MOOY Sydney Harbour Bridge,Sydney,regnbågsflaggan,Orlando, Florida

En regnbågsflagga med blommor och ljus samt en rysk flagga med texten "Ryssland är med USA" ligger på gatan utanför USA:s ambassad i Moskva, Ryssland.
Människor har lagt blommor och ljus utanför USA:s ambassad i Moskva, Ryssland. På regnbågsflaggan ligger även Rysslands flagga med texten "Ryssland är med USA". En regnbågsflagga med blommor och ljus samt en rysk flagga med texten "Ryssland är med USA" ligger på gatan utanför USA:s ambassad i Moskva, Ryssland. Bild: EPA/SERGEI CHIRIKOV regnbågsflaggan,USA,Orlando, Florida,Moskva,Ryssland,Rysslands flagga

Masskjutningen på gayklubben Pulse Club i Orlando krävde åtminstone 50 dödsoffer och 53 skadades, flera av dem allvarligt.
Ett par invirade i en regnbågsflagga kysser varandra i San Francisco vid Harvey Milk Plaza dit människor samlats för att sörja, hedra och minnas offren i masskjutningen i Orlando.
Flera samlades i San Francisco vid Harvey Milk Plaza för att sörja, hedra och minnas offren i masskjutningen i Orlando. Ett par invirade i en regnbågsflagga kysser varandra i San Francisco vid Harvey Milk Plaza dit människor samlats för att sörja, hedra och minnas offren i masskjutningen i Orlando. Bild: EPA/JOHN G. MABANGLO San Francisco,masskjutning,regnbågsflaggan,Orlando, Florida,Florida,kyssande

Toppolitikerna i USA har unisont fördömt terrordådet. USA:s president Barack Obama beskrev masskjutningen som ett terrorbrott och ett hatbrott och betonade behovet av att skärpa vapenlagstiftningen i landet. Under sin tid som president har Obama kommenterat 15 massmord.
En person i Hong Kong, Kina, håller upp en skylt med texten "Vår sorg är inte ett rop för krig" samt "Nej till homofobi" och "Nej till islamofobi".
En person i Hong Kong, Kina, håller upp en skylt med texten "Vår sorg är inte ett rop för krig" samt "Nej till homofobi" och "Nej till islamofobi". En person i Hong Kong, Kina, håller upp en skylt med texten "Vår sorg är inte ett rop för krig" samt "Nej till homofobi" och "Nej till islamofobi". Bild: EPA/JEROME FAVRE Hong Kong,Kina,Orlando, Florida

Indiska studerande ordnar en minnesstund i Mumbai med bilder av ett gråtande jordklot, frihetsgudinnan, USA:s flagga och texterna "Be för Orlando" och "Vi hedrar offren".
Indiska studerande ordnar en minnesstund i Mumbai. Indiska studerande ordnar en minnesstund i Mumbai med bilder av ett gråtande jordklot, frihetsgudinnan, USA:s flagga och texterna "Be för Orlando" och "Vi hedrar offren". Bild: EPA/DIVYAKANT SOLANKI Bombay,Indien,Orlando, Florida,Minnesstund

Även hbtiq-organisationen Seta i Finland planerar en minnesstund för offren i Orlando. Tidpunkten är ännu oklar.

Dalai Lama i röd och gul klädsel ber för offren i Orlando medan han deltar i en direktsänd stream från United States Institute of Peace i Washington om hur man kunde förhindra och stoppa våld.
Dalai Lama ber för offren i Orlando medan han deltar i en direktsänd webbstream från United States Institute of Peace i Washington. Dalai Lama i röd och gul klädsel ber för offren i Orlando medan han deltar i en direktsänd stream från United States Institute of Peace i Washington om hur man kunde förhindra och stoppa våld. Bild: EPA/MICHAEL REYNOLDS Dalai Lama,Orlando, Florida,böner,USA

Twitter har sedan igår fyllts med reaktioner från olika delar av världen. Bland annat skrev Floridas guvernör Rick Scott att dådet var en attack mot alla.

– Det här är en attack mot vårt folk. En attack mot Orlando. En attack mot Florida. En attack mot Amerika. En attack mot oss alla, skriver han.

Frankrikes president François Hollande sade att han med skräck dömer masskjutningen i Florida. Han säger att han och hela Frankrike utrycker sitt fulla stöd för de amerikanska myndigheterna och det amerikanska folket unde den svåra tiden.


En man ber utanför USA:s ambassad i Berlin den 13 juni 2016. Regnbågsflaggor och USA:s flagga hänger vid ett stängsle och blommor och ljus ligger på marken.
En man ber utanför USA:s ambassad i Berlin den 13 juni 2016. En man ber utanför USA:s ambassad i Berlin den 13 juni 2016. Regnbågsflaggor och USA:s flagga hänger vid ett stängsle och blommor och ljus ligger på marken. Bild: EPA/JOERG CARSTENSEN Berlin,regnbågsflaggor,USA,Orlando, Florida,regnbågsflaggan
Två långa regnbågsflaggor hänger ner från Paris stadshus den 13 juni 2016 för att hedra offren i Orlando, USA.
Två långa regnbågsflaggor hänger ner från Paris stadshus den 13 juni 2016 för att hedra offren i Orlando, USA. Två långa regnbågsflaggor hänger ner från Paris stadshus den 13 juni 2016 för att hedra offren i Orlando, USA. Bild: EPA/JEREMY LEMPIN regnbågsflaggan,paris stadshus,Paris,Frankrike
En liten regnbågsflagga med texten "Kärleken vinner alltid" tillsammans med två röda blombuketter utanför USA:s ambassad i Bangkok, Thailand.
En liten regnbågsflagga med texten "Kärleken vinner alltid" utanför USA:s ambassad i Bangkok, Thailand En liten regnbågsflagga med texten "Kärleken vinner alltid" tillsammans med två röda blombuketter utanför USA:s ambassad i Bangkok, Thailand. Bild: EPA/DIEGO AZUBEL Bangkok,Thailand,Orlando, Florida,regnbågsflaggan