Hoppa till huvudinnehåll

Losvik tog sin första internationella seger: Väldigt oväntat

Eirin Losvik
Eirin Losvik vann i Danmark. Eirin Losvik Bild: Privat losvik,fälttävling

Eirin Losvik har fått en bra start på den här säsongen. En andraplats har det blivit tidigare och senaste helg kom fullträffen då hon vann en internationell tävling i fälttävlan i Danmark.

Eirin Losvik var den yngsta deltagaren i CCI2-klassen i helgens tävling Kalundborg i Danmark. Men trots att motståndarna var mer erfarna så gick det vägen för Losvik som med hästen Faith vann den långa tvåstjärniga tävlingen.

– Det var nog väldigt oväntat. Jag fick en bra start och låg tvåa efter dressyren. I terrängdelen var jag felfri och det gjorde att jag hade råd med några bommar i hoppningen. Där rev jag en gång och det räckte för seger, säger Losvik till Yle Sporten.

Förutom seger knep hon också en femte plats med hästen Daffodiés Flamenco i den korta tvåstjärniga tävlingen. Det här var också hennes första start på den här nivån med Daffodiés Flamenco.

Siktar mot EM

Och med den hästen kommer det att bli en fortsättning. Säsongens huvudmål är junior-EM i Italien i slutet av september.

De två senaste åren har Losvik två gånger slutat på 35:e plats i JEM men då med hästen Faith. Nu siktar hon på en bättre placering med Daffodiés Flamenco.

– Förra året siktade jag på en plats bland de 20 bästa men blev 35:e igen. Så nu säger jag bara att det ska bli bättre än de två senaste åren.

– Jag har tävlat med Faith i två EM men det känns som att jag kan få ännu bättre resultat med Daffodiés Flamenco, säger hon.