Hoppa till huvudinnehåll

Kokon badinrättning i Borgå fräschas upp

Herrarnas omklädningsrum nyrenoverat
Väggmålningen i omklädningsrummet är uppiggande Herrarnas omklädningsrum nyrenoverat Bild: Yle/Stefan Paavola kokon badinrättning,omklädningsrum

Kokon badinrättning i Borgå renoveras som bäst. Herrarnas omklädningsrum är redan färdigt och i höst är det kvinnornas rum som står på tur. Ytterväggarna skrapas som bäst och sedan ska de målas.

När man stiger in i det renoverade omklädningsrummet får man ett fräscht intryck. Väggmålningarna som är gjorda av elever från Borgå konstskola ger en känsla av att det är en påkostad satsning.

Nyrenoverat omklädningsrum
Väggmålningen fyller hela väggen Nyrenoverat omklädningsrum Bild: Yle/Stefan Paavola simstrand

De murkna trapporna mot Näse ska rivas i sommar. Terassen framför omklädningsrummen skall få nya plankor istället för de murkna och så ska terrassen målas.

Uppskattat jobb

Enligt simövervakare Daniel Forslund är användarna nöjda.

- De brukar säga att vi har fint i omklädningsrummet och hoppas på att kvinnornas sida renoveras snart, berättar Forslund.

Simövervakare Daniel Forlsund
Simövervakare Daniel Forslund med sitt räddningsbräde Simövervakare Daniel Forlsund Bild: Yle/Stefan Paavola kokon simanläggning,badvakter

Stor frivillig insats

Insamlingen Fixa Kokon har bidragit med 7 000 euro till renoveringen av badinrättningen. Initiativet till insamlingen kom från en grupp som jobbar inom kulturen. Primus motor var dansaren Panu Varstala.

Omklädningsrummen utifrån
Byggnaden med omklädningsrummen blir också fräschare på utsidan Omklädningsrummen utifrån Bild: Yle/Stefan Paavola kokon badinrättning,badanläggningar