Hoppa till huvudinnehåll

Motvind för Cygnaeus skolas slöjdsal

Cygnaeus skola i Åbo
Cygnaeus skola i Åbo Cygnaeus skola i Åbo Bild: Yle/Lotta Sundström cygnaeus skola i åbo

Den planerade slöjdsalen i Cygnaeus skola i Åbo stöter på patrull.

Cygnaeus skola har saknat en egen slöjdsal och den svenska sektionen i nämnden för fostran och undervisning bestämde på sitt möte tidigare i juni att godkänna planerna på att bygga om en av skolans gymnastiksalar till en slöjdsal.

Men då ärendet på onsdag kväll ska behandlas i bildningsnämnden föreslår man att planen remitteras. Det här beror på att skolbyggnaden är skyddad och för att kunna gå vidare med planerna anser staden att man måste ha museiverkets godkännande.

Undervisningen i slöjd har tidigare ordnats i S:t Olofsskolan och i Sirkkala skola. Den senaste tiden har Cygnaeus skola använt sig av slöjdsalen i Puolalan koulu.