Hoppa till huvudinnehåll

Rumänien och Schweiz spelade oavgjort – Stancu EM:s första tvåmålsskytt

Bogdan Stancu mot Xherdan Shaqiri i EM-matchen mellan Rumänien och Schweiz.
Bogdan Stancu mot Xherdan Shaqiri. Bogdan Stancu mot Xherdan Shaqiri i EM-matchen mellan Rumänien och Schweiz. Bogdan Stancu,Xherdan Shaqiri,Rumäniens herrlandslag i fotboll,Schweiz herrlandslag i fotboll,fotboll,Europamästerskapet i fotboll 2016

Med Bogdan Stancus andra mål i turneringen ledde Rumänien länge mot Schweiz. Till slut delade lagen ändå på poängen med resultatet 1–1.

Då en dryg kvart spelats fick Rumänien en straff efter att Stephan Lichtsteiner hängt i en rumänsk tröja. Bogdan Stancu missade inte från straffpunkten utan gav Rumänien ledningen och blev samtidigt turneringens första tvåmålsman.

Kvitteringen kom i den 57:e minuten. Efter en schweizisk hörna studsade bollen åt Admir Mehmedi som knallade till med en volley och matchen var utjämnad.

Schweiz pressade en del under den sista halvtimmen men någon till fullträff fick de inte till så matchen slutade 1–1. En besvikelse för Schweiz på basis av spelarnas miner efter slutsignalen.

Schweiz fortsätter ändå obesegrade och har fyra poäng efter två spelade matcher. Rumänien öppnade nu poängkontot efter att ha förlorat mot Frankrike i EM-premiären.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport