Hoppa till huvudinnehåll

Sojatillverkare vann västnyländsk företagstävling

Tofun färdigt förpackad
Tofun tillverkas i Leksvall i Ekenäs. Tofun färdigt förpackad Bild: Yle/Minna Almark oy soya ab,Raseborg

Oy Soya Ab/Jalofoods från Ekenäs har valts till vinnare i en tävling för tillväxtföretag som arrangeras av programmet Västra Nylands Tillväxtstig.

Soya tillverkar tofuprodukter av sojabönor. Företaget tog hem segern med motiveringen att de hade fina försäljningsargument och var välförberedda.

Hedersomnämnande fick Tziip från Lojo som har en tagit fram en smartapp för samåkning. Trots att idén inte är ny lydde motiveringen för omnämnandet att tanken är god och den potentiella kundkretsen är stor.

Företagen går vidare till finalen Kasvu Open där Finlands bästa tillväxtföretag i serierna start again och start up utses. Finalen går av stapeln den 26-27 oktober i Jyväskylä.

Vinnaren valdes bland tio företag. Ett tillväxtföretag ska sysselsätta minst tio personer i början och under de tre första åren öka sysselsättningen med över 20 procent per år i genomsnitt.

Regionala Novago Företagsutveckling, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, Yrkeshögskolan Laurea, Nylands Företagare, Västra Nylands handelskammare, Hangö hamn och Ekenäs Energi samt de nationella partnerna Technopolis, Finnvera, Sonera och Nordea står bakom programmet.