Hoppa till huvudinnehåll

Doldisföretag vann tillväxttävling i Östnyland

diplom
diplom Bild: Yle/Mikael Kokkola mjk

Dataprogramsföretaget Datapartner Oy är klara för nästa fas av tävlingen Tillväxtsstigen. Företaget är redan på god väg ut i världen med sina produkter.

Applåderna är många och gratulationerna likaså, då företaget Datapartner utses till segrare. Det är först andra gången som det för östnyländska företag ordnas en egen deltävling. Tillväxtsstigen är en nationell sparringstävling avsedd för företag som vill växa.

- Vi har ett dataprogram som går att sälja internationellt och globalt, säger Datapartners vd Jens Westerbladh. Vi har också visat att vi kan verka internationellt.

Invest for Exel är en avancerad programvara avsedd för att hjälpa företag, då de gör investeringsbeslut och affärsplaner. Programmet finns på sju språk. Datapartner har omkring 1 500 företag, som kunder i Finland, men också utomlands.

Pristagare i företagstävling
Det vinnande teamet. Vitaly Stockman, Staffan Westerbladh och Jens Westerbladh från Datapartner. Pristagare i företagstävling Bild: Yle/Mikael Kokkola vitaly stockman, staffan westerbladh, jens westerbladh

- Om man ska expandera eller investera har man nytta av vår softa, säger Jens Westerbladh. Genom programmet kan kunden få en mångsidig bild av sitt företag och av det verkliga finansieringsbehovet.

Datapartner är ett familjeföretag från Borgå, som har verkat i snart 30 år. Omsättningen var i fjol 1,2 miljoner euro. Företaget har sju anställda, ett dotterbolag i Sverige och agenter i 30 länder.

- Trots att vi redan är en bra bit på vägen hade vi nytta av att vara med i tävlingen. Att delta ger oss en spark framåt, får oss att satsa ännu hårdare.

Final i Jyväskylä

Nu väntar semifinalen i Esbo i höst för företaget. Finalen med de 80 vassaste tillväxtföretagen ordnas senare i Jyväskylä.

Hedersomnämnde i den östnyländska deltävlingen fick företaget Pace 1 Tools Ltd från Borgå.

Att delta i Tillväxtstigen ger många fördelar säger utvecklingschef Peter Backman, från Posintra.

- I år ställde 15 östnyländska företag upp. De har alla fått råd av erfarna experter på företagsledning, finansiering och tillväxt.

Tävlingen ger synlighet och skapar synergier.

- Företagen har redan under tävlingsdagarna både nätverkat och gjort affärer sinsemellan, säger Backman.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland