Hoppa till huvudinnehåll

Tre barnrådgivningar i Lojo stänger

Från och med i höst finns det sex barnrådgivningar kvar i Lojo. Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist mellersta österbottenbarn

Barnrådgivningarna i Lojo minskar i antal. I höst stänger rådgivningarna i Ojamo, Nummentausta och Routio.

Verksamheten vid rådgivningarna flyttar till centrumrådgivningen på Kalevalagatan senast i november. På centrumrådgivningen kommer det att jobba fem hälsovårdare.

I dag finns det nio barnrådgivningar i Lojo.

Stängningarna är en del av servicenätsreformen i Lojo. Grundtrygghetsnämnden fattade beslutet om att stänga de tre barnrådgivningarna på sitt möte i tisdags (14.6).

  • JYP-fostrade backar skrev kontrakt med NHL-lag

    Honka återvänder till Dallas, Niku fortsätter i Winnipeg.

    De JYP-fostrade backarna Julius Honka och Sami Niku har var för sig skrivit under NHL-kontrakt. Honka återvänder till Dallas Stars medan Niku fortsätter i Winnipeg Jets.

  • Våldsamma protester mot coronarestriktioner i Italien - uppdämd social oro skakar alla stora städer

    Unga lider särskilt hårt då ekonomin drabbas av corona.

    Protester mot nya coronarestriktioner skakar alla större städer i Italien. Från Turin i norr till Neapel i söder har ilskna, frustrerade och coronatrötta italienare gått ut på gatorna för att protester. Det har förekommit skadegörelse och våldshandlingar samt spekulationer om att maffian, högerextremister och fotbollshuliganer ligger bakom protesterna. Men faktum är att det handlar om en uppdämd social oro som nu får utlopp.

Läs också