Hoppa till huvudinnehåll

Tung förlust för SJK – HJK bättre på nya stadion

Taye Taiwo.
Taye Taiwo var igen på spelhumör. Taye Taiwo. Bild: All Over Press Taye Taiwo,HJK Helsingfors

HJK besegrade SJK i en fartfylld och svängig match mot SJK på Seinäjokis nya stadion. Helsingforsarna åkte hem med en 3–2-seger i bagaget.

SJK fick en mardrömsstart på sin första match på Seinäjokis nya fotbollsstadion. Bara två minuter in i drabbningen gick gästande HJK i ledning med Alfredo Morelos sjätte mål för säsongen.

Kvitteringen kom ändå 20 minuter senare då Teemu Penninkangas avslutade ett fartfyllt anfall. Efter det här fortsatte SJK trumma på då en halv timme spelats hittade Matej Hradecky rätt så hemmalaget gick till pausvilan i en 2–1-ledning.

Tio minuter in i den andra halvleken utjämnade HJK genom superförstärkningen Taye Taiwo. Nigerianens kanon hittade i mål via stolpen alldeles i det nedre hörnet. Fullträffen var också vänsterbackens sjätte den här säsongen.

HJK fortsatte starkt och återtog ledningen då Morelos spelade framtill Atomu Tanaka som lurade ensam vid bakre stolpen. Atom hade ett lätt arbete då han styrde in 3–2.

Youness Rahimis frispark hotade ännu HJK-målet på stopptid men några fler mål blev det inte så HJK tog hand om de första poängen som delades ut på Seinäjokis nya stadion.

Efter en ytterst svag start på säsongen har de regerande mästarna SJK skärpt sig under den senaste tiden, men på grund av dagens förlust är HJK:s försprång i tabelltoppen nu uppe i 14 poäng.

Resultat

SJK – HJK
0–1 Morelos, 2 min
1–1 Penninkangas, 21 min
2–1 Hradecky, 32 min
2–2 Taiwo, 55min
2–3 Atom, 65 min

RoPS – Ilves
1–0 Taylor, 10 min

HIFK – FC Lahti
1–0 Terävä, 37 min
1–1 Tuominen, 57 min
2–1 Hänninen, 66 min
2–2 Multanen, 68 min