Hoppa till huvudinnehåll

Fortfarande inget beslut om Hagnäshallens tillfälliga lokaler

Köpmännen i Hagnäshallen vill fortsätta sin verksamhet i en glashall på torget medan saluhallen renoveras.
Köpmännen i Hagnäshallen vill fortsätta sin verksamhet i en glashall på torget medan saluhallen renoveras. Köpmännen i Hagnäshallen vill fortsätta sin verksamhet i en glashall på torget medan saluhallen renoveras. Bild: Fastighetskontoret i Helsingfors hagnäs torg

Det blev inget beslut om vart Hagnäshallens hyresgäster ska flyttas. Också ärendet gällande den planerade HIFK-arenan bordlades i Helsingfors stadsstyrelse.

Helsingfors stadsstyrelse behöver mera betänketid i två stora frågor. Den ena frågan handlar om vart staden ska placera Hagnäshallens hyresgäster då saluhallen renoveras. Den andra frågan handlar om tomtreserveringen för HIFK:s hallprojekt i Tölö.

Köpmännen i Hagnäshallen ska flytta innan januari

Det börjar bli bråttom med ett beslut om placeringen av Hagnäshallens köpmän, eftersom renoveringen enligt planer ska inledas redan i januari.

Det bästa alternativet enligt både köpmännen och beslutsfattarna är att bygga en glaspaviljong på Hagnäs torg. Ett annat alternativ har varit att flytta köpmännen till Sokoshuset i närheten av torget.

Så skulle Helsinki Garden se ut sett från hörnet av Nordenskiöldsgatan och Idrottsgatan.
Så skulle Helsinki Garden se ut sett från hörnet av Nordenskiöldsgatan och Idrottsgatan. Så skulle Helsinki Garden se ut sett från hörnet av Nordenskiöldsgatan och Idrottsgatan. Bild: PES-ARCHITECTS helsinki garden

Helsingfors IFK planerar att bygga en allaktivitetsarena på Nordenskiöldsgatan. Det skulle bli HIFK:s hemmahall med en arena för 11 000 åskådare och en mindre arena för 2 500 åskådare.

Dessutom skulle Helsinki Garden ha plats för bland annat ett hotell och bostäder.

Tomtreserveringen behövs för att kunna gå vidare med planeringen av arenan. Reservationen skulle gälla fram till slutet av 2018.