Hoppa till huvudinnehåll

Polisstationen i Hangö läggs ner

Hangöborna ska också framöver få polisservice i staden. Bild: Yle/Robin Lindberg hangö poliskontor

Hangö polisstation stänger i sin nuvarande form. Polisen kommer ändå att ha en verksamhetspunkt i Hangö.

Inrikesministeriet har beslutat att elva polisstationer i landet ska stänga. En av dem är polisstationen i Hangö.

Polisen kommer ändå att ha en verksamhetspunkt i Hangö så att säkerhetsnivån inte sjunker och avstånden till tjänsterna inte blir orimligt långa.

Servicen och verksamheten är ändå inte så omfattande att man kan kalla verksamhetspunkten för en polisstation. Tidigare har Hangö polisstation haft öppet en dag i veckan. Några poliser har jobbat på stationen med Hangörelaterade ärenden. På stationen har det också jobbat en kanslist.

Stänger så fort som möjligt

Polisen ska nu utreda möjligheterna till och behovet av ett servicekontor där polisen tillsammans med någon annan statlig myndighet skulle finnas. Utredningen görs i samarbete med Hangö och de tio andra kommuner där polisstationerna läggs ner.

Inrikesministeriet har beslutat att elva polisstationer i landet läggs ner. Förutom i Hangö stängs polisstationerna i Eura, S:t Karins, Mäntsälä, Parikkala, Mäntyharju, Siilinjärvi, Haukipudas, Limingo, Lembois och Ylöjärvi.

Orsaken till nedläggningarna är sparkrav. Nedläggningarna uppskattas spara 745 000 euro om året. Polisstationerna ska stänga så fort som möjligt.

Efter att dessa elva stationer har stängs finns det 108 polisstationer kvar i Finland.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland