Hoppa till huvudinnehåll

Australisk paralympier rånad under vapenhot i Rio

Liesl Tesch under en uppvisning av nya OS-kläder i maj 2012
Liesl Tesch under en uppvisning av nya OS-kläder i maj 2012 Liesl Tesch under en uppvisning av nya OS-kläder i maj 2012 Bild: EPA/TRACEY NEARMY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND Liesl Tesch,olympiska spelen,paralympiska spelen

Ledarna för Australiens OS-idrottare kräver att OS-organisatörerna i Rio gör något för att förbättra säkerheten efter att en australisk paralympier i söndags rånades under pistolhot.

Den australiska seglaren och basketspelaren Liesl Tesch, som ska tävla i Paralympics om några månader, var på cykeltur tillsammans med lagets sjukgymnast Sarah Ross i en park i närheten av deras hotell på söndagen.

Plötsligt stoppades de av två män - en av dem beväpnad - som krävde dem på pengar. Slutligen tog de kvinnornas cyklar och cyklade iväg.

Kvinnorna kom undan utan skador men var båda rejält skakade efter incidenten. De är på plats i Rio de Janeiro för att träna inför Paralympics i september.

Rånen ökar inför OS

- Det här var inte en engångshändelse. Idrottare har blivit rånade medan de tränat och tävlat i Rio och vi vill att våra idrottare skyddas, sade Kate Chiller som leder den australiska olympiska kommittén. Det här är ett stort problem och den enda lösningen är att genast öka antalet poliser och förbättra säkerheten, sade Chiller.

Tidigare den här månaden blev en brasiliansk skytt, som nästan kvalade in till OS, skjuten i huvudet under ett rån i Rio. Två spanska OS-seglare blev också rånade under vapenhot för någon vecka sedan.

Brottsligheten och rånen i Rio har ökat inför OS som startar den 5 augusti.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes