Hoppa till huvudinnehåll

Kommer vi upp i en miljon fågelholkar?

Kampanjen En miljon fågelholkar
Kampanjen En miljon fågelholkar Bild: Yle Natur fågelholkar,kampanjer,en miljon fågelholkar

Kampanjen "En miljon fågelholkar" inleddes i mars 2016. Efter drygt tre månader är vi redan uppe i mer än 800 000!

Ni har jobbat bra med att bygga nya holkar eller putsa ur de gamla och därefter registrerat dessa. Nu är förhoppningsvis de flesta holkarna fyllda med ruvande fåglar. Kampanjen slutar i maj 2017, så vi har gott om tid att bygga de återstående holkarna som behövs. Kanske något man kan göra under semestern?

Den svenska sidan för registrering av holkar ligger nu nere ett tag på grund av tekniska uppdateringar. Under tiden kan ni registrera era holkar på den finska sidan, och där hittar ni också dagsaktuella siffror för hur många holkar som registrerats.

Miljoona linnunpönttöä

Registreringen av fågelholkar fungerar nu på svenska och hittas här.

Läs också

Natur

Vi drar till skogs registrerade 775 996 skogsbesök under två veckor!

Här har flest skogsbesök gjorts

Nyligen publicerat - Natur