Hoppa till huvudinnehåll

Müller missade mycket – Gomez grejade gruppsegern

En enorm nivåskillnad präglade mötet mellan Tyskland och Nordirland i grupp C. Trots det rann inte siffrorna i väg. Thomas Müller kommer att drömma mardrömmar om stolpar, ribbor och nordirländska målvakter.

En språngnick i stolpen, en precisionsbredsida i ribban, ett avslut rakt i famnen på Michael McGovern.

Thomas Müller brukar vara säkerheten själv i straffområdet, en måltjuv som nätar från de mest otänkbara lägena och som har en oslagbar näsa för mål.

Så var det inte i matchen mot Nordirland.

Total tysk dominans

– Inte ens med precision och tålamod kan Thomas Müller bli målskytt i EM, sade referent Antti Koivukangas.

Först då Müller, felvänd och pressad, släppte bollen till Mario Gomez hände det saker. Gomez tillslag var inte det bästa, men det räckte.

Halvtidsstatistiken säger det mesta om matchbilden: Tyskland avlossade 14 skott under matchens första 45 minuter och hade 78-procentigt bollinnehav.

Hoppa över Twitterpostning

McGovern superb

Efter pausvilan fortsatte bombardemanget.

Med en sämre målvakt än Michael McGovern – som var matchens lirare – hade siffrorna kunnat vara närmare tvåsiffriga efter full tid.

Nu såg matchens gigant till att hålla siffrorna nere. Det kan bli en totalt avgörande faktor för Nordirland, som fortfarande kan gå vidare.

– Oj vad han är bra i dag, oj vilken supermatch han gör! var Koivukangas reaktion då McGovern motade ett till högklassigt avslut med tio minuter kvar att spela. Den här gången en nick av Gomez.

Grupptrean Nordirland har tre poäng och får vänta på besked om fortsatt spel i Frankrike.

Tyskland tog hand om gruppsegern och kan förbereda sig på spel i åttondelsfinal.

Resultat:

Nordirland–Tyskland 0–1 (0–1)
Gomez, 30

Läs också

Nyligen publicerat - Sport