Hoppa till huvudinnehåll

Ovanligt stor skogsbrand rasar på Cypern

En helikopter fäller vatten över skogsbranden i byn Eyrixou, Cypern 20.6.2016
En helikopter vattenbombar branden i byn Eyrixou i Troodosbergen. En helikopter fäller vatten över skogsbranden i byn Eyrixou, Cypern 20.6.2016 Bild: EPA/STRINGER skogsbränder,Cypern

Grekland, Israel och brittiska soldater hjälper till med släckningsarbetet på Cypern där det rasar en ovanligt stor skogsbrand.

Skogsbranden som härjar i Troodosbergen på de västra delarna av ön har redan slukat ungefär 15 kvadratkilometer skog och är fortfarande utom kontroll.

Storbritannien har två militärbaser på Cypern och de brittiska soldaterna hjälper till med släckningsarbetet. Grannländerna Israel och Grekland har också skickat hjälp både i form av utrustning och släckningsmanskap.

Pojke lekte med elden

16 helikoptrar och flygplan, 66 brandbilar och hundratals brandmän och frivilliga deltar i släckningsarbetet. En brandman omkom på måndagen då hans brandbil välte.

Polisen misstänker att branden fick sin början då en 12-årig pojke lekte med en tändare i närheten av familjens fritidshus.

Släckningsarbetet försvåras av den svårframkomliga terrängen, det varma vädret och vindförhållandena, men myndigheterna tror att man snart kommer att få kontroll över branden.