Hoppa till huvudinnehåll

Teaterboulage tar dig tillbaka till 80-talets Pargas

Doris - flickan i läderrock.
Doris (i mitten) med bandet The Blizzard. Fr.v. Annika Myyri Ruokolahti, Victor Korpela, Mecki Ruokolahti (Doris), Anton Elmvik och Samuel Salminen. Doris - flickan i läderrock. Bild: Henrik Zoom © 2016 doris - flickan i läderrock

Det blir nyskriven Pargaspjäs i sommar då Teaterboulage bjuder på sommarpjäsen Doris – Flickan i läderrock. Föreningens 20:e sommarpjäs är skriven av Eivor ”Skini” Lindgård och regisserad av Riddo Ridberg.

Doris – Flickan i läderrock är den tredje fristående pjäsen som följer pjäserna Jukebox (utspelar sig på 70-talet) och Vill du Slejkas? (utspelar sig på 60-talet). Därmed är det logiskt nog på 80-talet som den nya pjäsen utspelar sig på.

- Det var på publikens begäran. Många hade önskat att vi skulle fortsätta med trenden. Det finns hemskt många som idealiserar 80-talet, så då boulages konstnärliga råd frågade ifall jag kunde skriva pjäsen så tänkte jag varför inte? Det var både intressant och hälsosamt att göra det, säger ”Skini” Lindgård.

Skini Lindgård och Riddo Ridberg
Skini Lindgård och Riddo Ridberg. Skini Lindgård och Riddo Ridberg Bild: HenrikZoom teaterboulaget,amatörteatrar

Musiken spelar naturligtvis en stor roll i pjäsen. Men hur kommer det att låta på Lillholmen i sommar?

- Väldigt autentiskt, berättar Riddo Ridberg.

- Det var ju syntetiserarnas tid och vi har faktiskt autentiska syntar från 80-talet, fortsätter Ridberg som också berättar att han själv sysselsatte sig med ”konstig musik”, som det kallades i Pargas under 80-talet.

Året är 1986 och Doris lider av dåligt samvete ...

Pjäsen handlar om den drygt 20-årige Doris, som tillsammans med Pasi har ett fyra år gammalt barn. Varken Doris eller Pasi vet vad de vill göra av sina liv.

Rollen som Doris spelas av Mecki Ruokolahti. Hon medverkade i en Teaterboulagepjäs för den första gången 2008 och har sedan dess varit en del av många produktioner, både på och bakom scen.

Sommarpjäsbekantingen Tim Eirksson spelar rollen Pasi. Många känner säkert igen honom från bland annat ”Det susar i säven” från 2011, där han spelade paddan.

Urpremiären hålls den 28 juni klockan 18.30 på Lillholmen. Det utlovas drama ackompanjerat av 80-talsmusik.

- Om man inte bryr sig om teater kan man ju alltid komma och lyssna på musiken, säger regissör Ridberg.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland