Hoppa till huvudinnehåll

Veronica Rehn-Kivi efterträder Carl Haglund i riksdagen

veronica rehn-kivi
Grankullapolitikern Veronica Rehn-Kivi (SFP) är från och med hösten både kommunalpolitiker och riksdagsledmot. veronica rehn-kivi Bild: Yle/Carina Bruun morgonöppet

SFP-politikern Veronica Rehn-Kivi efterträder Carl Haglund i riksdagen i höst. En omtumlad Rehn-Kivi säger att hon ser fram emot sitt nya uppdrag och att hon kommer att fortsätta som ordförande för Grankulla stadsfullmäktige.

Haglund har bett om befrielse från sitt uppdrag i riksdagen för att jobba för biobränslekoncernen Sunshine Kaidi New Energy Group.

Visst hade jag tänkt att det kanske kan gå på det här sättet när han avsade sig partiordförandeskapet, men det var ändå en stor överraskning.― Veronica Rehn-Kivi

Veronica Rehn-Kivi är ordförande för stadsfullmäktige i Grankulla. Hon är arkitekt till utbildningen och jobbar som tjänsteman för Esbo stad, där hon är chef för byggnadstillsynen.

Nu är hon ivrig inför det nya uppdraget.

- Det känns lite omtumlande. Visst hade jag tänkt att det kanske kan gå på det här sättet när han avsade sig partiordförandeskapet, men det var ändå en stor överraskning, säger Rehn-Kivi.

Min semesterlektyr blev lite annan än vad jag hade tänkt mig.― Veronica Rehn-Kivi

Semesterlektyren byttes ut

Haglund har ansökt om avsked från och med den 30 juli. Rehn-Kivi har ännu inte fått veta när hon ska börja som riksdagsledamot, men kommer att använda resten av sommaren till att sätta sig in i partiets agenda i riksdagen.

- Min semesterlektyr blev lite annan än vad jag hade tänkt mig, det blev inte deckare utan nu ska jag läsa mig in på ärenden som är aktuella, säger hon.

Fortsätter som Grankulla stadsfullmäktigeordförande

Rehn-Kivi kommer att ansöka om tjänstledigt från Esbo byggnadstillsyn. Inom kommunalpolitiken kommer det inte att ske några större förändringar.

- Det ändras inte, många riksdagsmän är också kommunalt aktiva så jag kommer att fortsätta. Grankulla är viktigt för mig. Staden utvecklas och byggs till, och det är sådana saker som jag känner till.

Läs mera:

Carl Haglund lämnar riksdagen - blir vice-vd för kinesisk biobränslejätte

Riksdagsledamot Carl Haglund har bett om befrielse från sitt uppdrag i riksdagen. Han blir vice verkställande direktör för biobränslekoncernen Sunshine Kaidi New Energy Group. Veronica Rehn-Kivi efterträder Haglund i riksdagen.