Hoppa till huvudinnehåll

Ibrahimovic efter sista landslagsmatchen: Nu känns allting tungt

Zlatan Ibrahimovic lämnar planen
Zlatan har gjort sin sista match för Sverige. Zlatan Ibrahimovic lämnar planen Bild: EPA/TOLGA BOZOGLU zlatan,Zlatan Ibrahimović

Förlusten mot Belgien i EM blev Zlatan Ibrahimovics sista landslagsmatch för Sverige. Han lämnade EM i Frankrike utan gjorda mål.

En era inom svensk landslagsfotboll är nu över. Zlatan Ibrahimovic spelade på onsdagen sin sista landslagsmatch för Sverige när laget förlorade mot Belgien med 0–1.

– Det är väldigt speciellt, sista matchen i landslaget. Nu känns allting tungt men allt man gått igenom och fått uppleva, de minnena kommer stanna för evigt.

– Det kommer kännas konstigt i början när jag själv inte är på planen och kan representera Sverige med stolthet. Men det rätt tajming och rätt beslut, säger han till SVT Sport.

Tung sorti

Ibrahimovic fick inte det slut i landslaget som han hade hoppats på. Sverige hade en svår turnering och Zlatan själv lyckades inte göra något mål. I matchen mot Belgien hade han en boll i mål men det dömdes bort.

– För varje match som gått har vi gjort det bättre och bättre. Vi var bra i de två sista matcherna men tog inga poäng, säger han.

Tar semester

Zlatan Ibrahimovic debuterade i det svenska landslaget 2001 och totalt blev det 116 landskamper och 62 mål.

Landslagskarriären är nu alltså över men Ibrahimovic väntas stanna kvar inom klubblagsfotbollen ytterligare i något år. Var han spelar nästa säsong är ändå oklart.

– Nu ska jag ta semester och när jag känner att ni är redo att veta vad som händer efter, då berättar jag, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport