Hoppa till huvudinnehåll

Isländska kommentatorn tappar fattningen – se video

Island har stått för en osannolik bragd i EM och laget är klart för åttondelsfinal. Onsdagens match mot Österrike avgjordes först på stopptid och Arnor Ingvi Traustasons mål fick den isländska kommentatorn att tappa fattningen.

Island är den minsta nationen som någonsin spelat i ett EM och starka insatser har gjort att laget nu får spela åttondelsfinal.

Den sista gruppspelsmatchen mot Österrike blev en spännande historia som Island till slut vann med 2–1. Efter matchen började en video med den isländska kommentatorn Gudmundur Benediktsson spridas på sociala medier och hans reaktioner beskriver bra hur stort det här mästerskapet är för det lilla landet.

Island spelar sin åttondelsfinal på måndag och där väntar England.