Hoppa till huvudinnehåll

Spjuttränaren som får stanna hemma till IS: ”Jag tog fel sup vid fel tillfälle”

Spjuttränaren Kari Ihalainen missar Amsterdam och Rio de Janeiro.
Spjuttränaren Kari Ihalainen missar Amsterdam och Rio de Janeiro. Spjuttränaren Kari Ihalainen missar Amsterdam och Rio de Janeiro. Bild: Yle Kari Ihalainen

Kari Ihalainen får följa med de finska spjutkastarnas EM- och OS-prestationer från hemmasoffan. Till Ilta-Sanomat bekräftar Friidrottsförbundet uppgifterna, men förnekar att Ihalainens alkoholbruk skulle ha påverkat beslutet.

Spjuttränaren Kari Ihalainen som ansvarar för landslagets spjutkastare får alltså stanna hemma när finländarna kämpar om medaljer i EM i Amsterdam och OS i Rio de Janeiro.

– Så meddelades det från förbundet, sade Ihalainen till kvällstidningen Ilta-Sanomat.

Olika uppfattningar om orsaken

Enligt Ilta-Sanomat skulle förbundet efter VM i Peking 2015 ha gett Ihalainen en varning för hans alkoholbruk. Ihalainen menar att förra sommarens händelser lär ha påverkat det färska beslutet.

– Säkerligen. Jag tog fel sup vid fel tillfälle.

Ilta-Sanomat har också pratat med friidrottsförbundets träningschef Jorma Kemppainen som strikt förnekar uppgifterna om att beslutet skulle ha något med alkohol att göra.

– Vi övervägde vad som är bäst för spjutkastarna. Det är en evighetsfråga huruvida det är bättre att spjutkastarnas egna tränare eller förbundets tränare finns på plats, sade Kemppainen.

Läs också