Hoppa till huvudinnehåll

Blir det Matthews eller Laine? – ”Vi har gjort vårt val”

Patrik Laine och Auston Matthews
Kommer Toronto att välja Patrik Laine eller Auston Matthews? Patrik Laine och Auston Matthews Bild: All Over Press matthews,ishockey,Patrik Laine,Auston Matthews

Under natten till lördagen är det dags för den årliga NHL-draften. Auston Matthews och Patrik Laine kämpar om att draftas först och nu meddelar Toronto att man har bestämt sig.

Toronto Maple Leafs vann draftlotteriet för knappt två månader sedan och nu är det dags att välja spelare. Auston Matthews och Patrik Laine är de två spelare som väntas draftas först. Frågan är bara vem som väljs av Toronto.

– Vi är redo för draften. Just nu är vi inne i slutskedet med de avslutande diskussionerna. Vi har gjort vårt val och vi är nöjda, säger Torontos GM Lou Lamoriello enligt TSN.

”Förväntar inte oss underverk”

Toronto har haft några tunga år i NHL och just nu håller man på att bygga ett nytt lag. Att få välja spelare först i draften är viktigt men man räknar inte med att den spelare man väljer ska blomma ut direkt.

– Det betyder mycket då man får välja den spelare som man anser är bäst och inte behöver vänta på att andra lag ska välja. Vi förväntar oss mycket av den spelare som vi väljer men inte direkt. Det är inte rättvist att förvänta sig underverk av en 18-åring, säger Lamoriello.

Lamoriello säger också att den spelare som man väljer inte kommer att vara klubbens ansikte utåt.

– Vår logo är vårt ansikte utåt, säger han.

Läs också