Hoppa till huvudinnehåll

Livligt midsommarfirande i Österbotten

Polisen på plats.
Polisen har haft att göra under midsommaren. Polisen på plats. Bild: Yle/Linus Hoffman polisen,Polisbil,brott (juridik),åbopolisen,rån,misshandel,Rattfylleri,Rattfylla

Dråpförsök, rattfylla och misshandel. Polisen i Österbotten har haft fullt upp under midsommarafton.

- Det har varit en livlig midsommar längs den österbottniska kusten, säger kommissarie Pasi Aho, vid Polisens lägescentral.

Ett dråpförsök inträffade vid 22-tiden i Hemstrand i Vasa. En man knivhögg en annan man. Offret som är född under 1990-talet vårdas på sjukhus men har inga livshotande skador. Polisen kan i det här skedet inte säga mycket om händelsen eftersom det är en pågående utredning.

Polisen ger mera information om händelsen på måndag.

Under midsommarfirandet inträffade flera misshandlar och på vägarna körde ett flertal rattfulla, säger Aho.

Många händelser i trafiken

Vid 16-tiden inträffade en kollision mellan två personbilar i Vörå, i korsningen mellan Riksväg 8 och Karvatvägen. Den ena personbilen hade kommit norrifrån längs med Riksväg 8 och den andra personbilen hade kört längs med Karvatvägen och svängt vänster till Riksväg 8, varpå bilarna kolliderade. Personbilen som färdades längs med Karvatvägen hade väjningsplikt. Båda chaufförerna fördes till sjukhuset med ambulans. Polisen utreder kollisionen.

En kvinna född 1937 misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten när hon körde på fel sida av motorvägen i Vasa. Polisen uppger att många bilister tvingades väja för kvinnan.

En krock inträffade i Laihela när en ung man körde en personbil i sådan fart att han tappade kontrollen över bilen och krockade med en lyktstolpe. Chauffören misstänks grovt äventyranade av trafiksäkerheten och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

Vid 01-tiden på lördag misstänks en man född 1986 gjort sig skyldig till rattfylleri, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet på Wolffskavägen i Brändö. Palispatrullen uppmätte personbilens hastighet till 102 km/h på Brändöbro, var hastighetsbegränsningen är 50 km/h. Mannen blåste 0,36 promille. I bilen var det förutom chauffören fem passagerare.

05.00- tiden på lördag misstänks en man född 1996 gjort sig skyldig till grovt rattfylleri på Riksväg 8 i Korsholm. Polispatrullen utförde blåsprov på chauffören vars resultat visade 0,79 promille.

En man från Jakobstad körde rattfull med personbil på Ahlströmsgatan i Jakobstad. Polisen utförde ett blåstest och mannen blåste över gränsen för rattfylleri.

En man född 1984 körde överhastighet i Sundby i Pedersöre. Mannen misstänks också för rattfylleri.

Lugnare till sjöss

Till sjöss har det varit lugnt i år i Österbotten, uppger Sjöräddningscentralen i Åbo.

Under kvällen utförde polisens båtpatrull roderfylleri övervakning i Korsnäs i Molpe. En ung man hamnade fast för roderfylleri.

Det har inte inträffat några drunkningsolyckor längs den österbottniska kusten.

Brand i Karleby

En utebastu började brinna under midsommardagen. Polisen utreder vad som förorsakat branden. Inga personskador uppkom.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten