Hoppa till huvudinnehåll

Bastupojkarna gör hälsosam partymusik

Bandet Bastupojkarna
Bandet Bastupojkarna Bild: Yle/Petter Sandelin bastupojkarna

Veckoslutskommittén intervjuade Bastupojkarnas Jesper och Henri för att snacka om deras nyaste låt Baramaga som hyllar sommarkroppar i alla former.

Pampasgruppen Bastupojkarnas första hitlåt Dröömin fick långt över 100 000 lyssningar på Spotify.

På bara några dagar har flera tusen hunnit lyssna på deras senaste verk Baramaga. Henri och Jesper skämtar om att de hann släppa sin sommarlåt före humorgruppen KAJ.

- Vi spelar ju in i samma studio som KAJ. Vi har följt med deras situation lite och sett till att vi hinner före där, säger Henri och skrattar.

Bastupojkarna jobbar ofta nattskift i studion. Jesper och Henri berättar att de satt och vände på Baramaga länge.

- Vi slopade våra idéer och började om sju gånger innan vi hade den här idén.

Bastupojkarna har hyllats för sitt budskap i låten, det är inte ”beach body 2016” som gäller.

- Jag kollade på Instagram i dag att folk hade tagit bild med bar mage och skrivit ”baramaga” med tusch över magen. Folk har tagit emot låten bra, säger Henri.

När det är dags att skriva nya låtar är det både en gåva och en plåga att vara fyra. Killarna berättar att fyra åsikter är på gränsen till att det hela ska fungera. Men alla brainstormar och för fram idéer tillsammans.

- Jesper som är dj har mycket musikerfarenhet, jag som annars också är låtskrivare, och sen har vi Mackan och André som ofta lyssnar på ett helt annat sätt på musik, de lyssnar mer på fiilisen, säger Henri.

Om man får 25 000 lyssningar kommer man in på top 50 på Spotify i Finland. Bastupojkarna påpekar ändå att de inte gör musik för succén.

- Grejen är den att vi gör det här för att det är kul, säger Jesper.

- Vi gör partylåtar för Svenskfinland med ett hälsosamt budskap, instämmer Henri.